Favoriet schelluinen sneuvelt tegen GJS

22 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een bloedstollend gevecht, in een bomvolle Oosterbliek, versloeg GJS titelkandidaat Schelluinen met 3-1, waardoor laatstgenoemde nu al is uitgeschakeld. Almkerk had grote moeite met Arkel (1-0). Iets dat LRC niet met Asperen had (10-1). Raptim delfde, als verwacht,het onderspit tegen grote broer Unitas, dat na een te harde wedstrijd met 6-1 won. Heukelum gaat in een directe ontmoeting met GJS uitmaken wie er naar de kwartfinales gaat. De Heukelummers waren met 4-2 te sterk voor Woudrichem.

Almkerk - Arkel 1-0

In een gelijk opgaande wedstrijd waren de doelpunten schaars. Dat was mede het gevolg van twee uitstekende keepers. Stefan Wildhagen (Almkerk) en zijn collega Nick Verduin (Arkel) hielden met enkele knappe reddingen de tegenstander regelmatig van het scoren af.

Beide teams gingen er vol voor, zonder tot echte hoogstandjes te komen. Toch was het voor de toeschouwers een boeiende ontmoeting vanwege het op en neer gaande spelbeeld.

De uiteindelijk beslissende treffer was een gevolg van een zeldzaam foutje van Verduin, die een inzet van Patrick Romijn door zijn handen liet glippen.

Doelpunten: Almkerk: Patrick Romijn.

LRC Leerdam - Asperen 10-1

Zoals verwacht won LRC met ruime cijfers van Asperen. Het dappere Asperen kon de Leerdamse titelfavoriet de eerste tien minuten nog behoorlijk bijbenen en schroomde niet ten aanval te gaan. Nadat in de 10e minuut een Asperen speler in de fout ging en dit genadeloos werd afgestraft door LRC, waardoor de stand op 2-0 kwam, was het verzet gebroken. Het klassenverschil was te groot en het tempo van LRC te hoog voor de zwartwitten. Bij rust was de stand 4-1 en de eer voor Asperen gered door een fraaie vrije trap van Hawar Adil. In de tweede twintig minuten liep LRC uit naar een 10-1 zege, waarbij met name Jamal Aamri met een paar knappe acties het publiek in vervoering bracht.

Doelpunten: LRC: Ali Yilmaz (4x), Willem Looyen (3x), Luciano van Harlingen (2x), Anthony Malawauw Asperen: Hawar Adil

Raptim - Unitas 1-6

In een bij vlagen te harde wedstrijd won Unitas de burenruzie met Raptim (6-1). Maar liefst vier gele kaarten werden er getrokken in dit duel Unitas kwam tot drie maal toe met vier spelers te staan, terwijl Raptim eenmaal met een man minder speelde. Unitas had het met name in de eerste helft lastig met het felle Raptim. Na de 3-0 net na rust viel de wedstrijd in het slot en liepen de roodbroeken onder aanvoering van Gert van de Oudenallen en Mark Daalderop naar een ruime 6-1.

Doelpunten: Raptim: Ayhan Uslu Unitas: Gert van de Oudenallen (2x), Fitem Meha (2x), Zeki Laati, Mark Daalderop

Woudrichem - Heukelum 2-4

Het duel tussen Woudrichem en Heukelum was er één met twee gezichten. In het eerste bedrijf heerste Heukelum, dat in de eerste wedstrijd zo’n sterke indruk maakte. Beste man bij hen was ook dit maal Saaid Ijaouane, tevens verantwoordelijk voor de tweede Heukelumse treffer. Na een ruststand van 3-0 in het voordeel van Heukelum, zakte het na de pauze ver terug en liet het Woudrichem terug in de wedstrijd komen. Het overwicht van de vissenkoppen leverde echter nauwelijks kansen op. Toch kwamen zij terug tot 1-3 en probeerden daarna de aansluitingstreffer te forceren. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd met een vierde Heukelumse doelpunt beslist.

Doelpunten: Woudrichem: Mark van Bavel, Wilty Schaap. Heukelum: Joél Papilaja, Sil van Putten, Cyrill Menges, Saaid Ijaouane

Schelluinen - GJS 1-3

In een, met name in de eerste helft, waar spektakel knikkerde GJS rivaal Schelluinen uit de Trias Champions Cup. Het vooraf als titelkandidaat nummer één bestempelde Schelluinen kan na de voorronde het toernooi als afgedaan beschouwen. Grote uitblinkers bij GJS waren Tommy Kant, die met een wereldgoal de openingstreffer vanaf eigen strafschopgebied in de kruising joeg, en doelman Michel van der Berg. Schelluinen was, zeker voetballend gezien, niet de mindere, maar hun veelvuldig balbezit was weinig effectief. GJS stond verdedigend goed en wanneer er gevaar dreigde was er altijd weer Van der Berg, die een blauwwitte treffer in de weg stond. Bij rust leidde GJS al met 3-0, maar beslist leek het allerminst. Schelluinen ging na de doelwisseling driftig op jacht naar een aansluitingstreffer en meer.

Er werd gespeeld op het scherp van de snede, wat resulteerde in drie gele kaarten, waarvan Achraf Chemtouf tweemaal geel dus rood kreeg. Bij GJS werd Tommy Kant voor twee minuten naar de kant gestuurd, waarvan Schelluinen profiteerde door de 3-1 te maken. Dichterbij kwam het echter niet meer, zodat GJS er met de buit van door ging.

Doelpunten: Schelluinen: Mohammed Boukrouche GJS: Tommy Kant (2x) Louis Damen.