Vals slotaccoord van Sliedrecht Sport

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dames van Sliedrecht Sport hebben het kalenderjaar 2009 afgelopen zaterdag met een lichte kater af moeten sluiten. Ofschoon de 2-3 nederlaag tegen de nummer drie op de ranglijst, VC Weert, op zich geen schande is, liet het resultaat gezien het verloop van de wedstrijd toch een behoorlijke teleurstelling achter. Terwijl in het Limburgse kamp de zege werd gevierd alsof het kampioenschap al was binnengehaald, trachtte men bij Sliedrecht Sport een eerste analyse te geven voor het feit, dat een bij een 2-0 stand grijpbare zege toch uit de vingers was geglipt.

Door Wim van Mourik

De start van de selectie van trainer-coach Meino Rozendal was furieus. VC Weert, op het laatste moment nog versterkt met de komst van de talentvolle Kim Renkema van het failliete Longa’59, werd in een servicebeurt van Fanny Lafeber naar een snelle 9-0 achterstand geserveerd. Alles lukte bij de gastvrouwen in een kolkende Stoep die zich na twee sets (25-17 en 25-21) al enigszins rijk rekenden. Een klinkende zege op Weert, dat de Sliedrechtse dames in de heenwedstrijd nog met 3-0 absoluut kansloos lieten, zou het goede gevoel van de december maand verder versterken.

Echter vanaf de derde set taande de storm snel, zette VC Weert orde op zaken onder aanvoering van een weergaloze Martina Frankova met in haar kielzog de eerder genoemde Kim Renkema. De servicedruk viel weg bij Sliedrecht Sport en dat stelde Weert in staat het geliefde spelletje te spelen met een overeenkomstig resultaat: 17-25, 19-25 en 9-15.

Teamcaptain Nienke de Waard weigerde na afloop te stellen, dat Sliedrecht Sport na de goede resultaten tegen Amstelveen en Alterno weer terug was bij af. ,,Ook na deze teleurstelling ben ik ervan overtuigd dat we de stijgende lijn nog altijd te pakken hebben. Het is alleen jammer dat we het goede spel uit de eerste twee sets niet voldoende konden doorzetten.“ Ook coach Rozendal zag het verval in het tweede gedeelte van de wedstrijd met lede ogen aan: ,,Helaas sorteerden de wissels, die ons eerder deze maand nog er bovenop hielpen in moeilijke fases, ditmaal geen effect. “

Door het wegvallen van Longa’59 uit de competitie is het verdere verloop van het seizoen met de geplande kampioens- en degradatiepoule nadrukkelijk op de tocht komen te staan. In de degradatiepoule is met het wegvallen van Longa’59 alles al beslist en zal in de vergadering op 5 januari van het Top League Bureau, waar ook de clubs in de DELA League inspraak hebben, moeten worden beslist hoe er nog enigszins chocolade van de competitie gemaakt kan worden.

advertentie
advertentie