Spreekbeurt over 'Sliedrecht aan zee'

3 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op uitnodiging van de sectie Vorming & Toerusting van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht komt de bekende weerman Reinier van den Berg, meteoroloog bij Meteo Consult en bekend als weerman op RTL-4 op donderdag 14 januari om 20.00 uur een lezing houden in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat) over het thema 'Sliedrecht aan zee'.

Spookbeeld of toch niet? Wonen onze (achter-achter klein)kinderen over honderd jaar in Sliedrecht aan Zee? Over de opwarming van de aarde, de uitstoot van broeistofgassen, de stijging van de zeespiegel, et cetera wordt heel veel geschreven. Er worden zelfs klimaatconferenties gehouden, zoals recent in Kopenhagen. Wat staat ons te wachten en kunnen wij het tij nog wel keren, of is het allemaal sterk overdreven? Zorg voor de schepping is een mooie opdracht. Welke uitdagingen liggen er hier voor christenen en kerken? Als weerman en als christen zal Reinier van den Berg zijn visie geven op deze en andere vragen.

Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee en de lezing begint om 20.00 uur in de kerkzaal aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat.

advertentie
advertentie