Snertwandeling niet in de soep gelopen

5 januari 2010 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Tijdens de gelopen snertwandeling van IJsclub Nooit-Gedacht na de Kerstdagen werd er weer stevig van de soep gegeten en de Punch of Gluhwijn gedronken. Met 117 deelnemers is dit jaar geen record gebroken, maar het was wel zoveel, dat er van de 48 liter

erwtensoep niets overbleef.

De deelnemers bleven dit jaar in Wijngaarden. Na de start vanuit het ijsclubgebouw ging het richting Westeinde waar de deelnemers gastvrij werden ontvangen bij familie Van der Plas en zich te goed konden doen aan de koffie of chocomel met koek. Vervolgens naar het Oosteinde van Wijngaarden waar de deelnemers bij de familie Van Veldhuizen werden getrakteerd op punch, limonade of gluhwijn.

De tocht richting dorp naar het ijsclub gebouw verliep voor iedereen voorspoedig; door de kou was de trek in de soep allen maar groter geworden en gingen alle pannen leeg. Ook werden er prijzen verloot onder de deelnemers, met als hoofdprijs een paar Nordic-Walking stokken voor de senioren. Voor de jeugd was de hoofdprijs een Hockey-stick.

Dat deze gebruikt gaat worden is wel zeker, het bestuur met commissarissen en vele vrijwilligers proberen de baan zo optimaal mogelijk te krijgen, wat door de sneeuwval een hele klus zal zijn. Einde deze week hoopt het bestuur de eerste wedstrijden te organiseren op de eigen baan achter de Burg. Brouwerstraat.

advertentie
advertentie