Tweede Sunday Free in De Lockhorst

5 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – TheaterGroep De Lockhorst heeft dit seizoen drie maal een ‘Sunday Free’ geprogrammeerd, een ontmoetingsplaats van muzikanten die eerder al op het Lockhorst podium stonden tijdens Sliedrecht Blues. Op zondagmiddag 17 januari kan Sliedrecht genieten van de tweede editie. Een groep enthousiaste muzikanten die zich inmiddels de ‘leden van Sunday Afternoon’ zijn gaan noemen staan dan weer met veel plezier op het podium in De Lockhorst. Ze maken muziek uit de zestiger en begin zeventig jaren van grote namen zoals de Eagles, Eric Clapton, Billy Joel, Kinks, Beatles, Mavericks, Animals en Crosby, Stills, Nash & Young.

Door Margreet Strijker

Initiatiefnemer en percussionist Henk van Zeist: ,,De sfeer die ontstond tijdens de eerste editie in oktober van vorig jaar belooft veel. We gaan opzeker ons best doen om dat niveau te evenaren.” De intentie van Van Zeist, die ook aan de wieg van Sliedrecht Blues stond is een soort ‘Zestiger jaren nachtclubsfeertje op de zondagmiddag’ te brengen, maar dan zonder het amateuristisch gehalte dat in die tijd gebruikelijk was. Hij sluit hiermee aan op de Lockhorst traditie van gezellige muzikale zondagmiddagen met Jazz, Country, Soul en Harmony.

‘Sunday Afternoon’ is de basisgroep rondom Henk van Zeist die verder bestaat uit Nico Kraayeveld (basgitaar), Dennis Marcelis (piano en keyboards) Kees Dubois, Kees Zandwijk en Jan Reynders (alle drie zang en gitaar).

Van Zeist: ,,Deze vijf muzikanten deden vorige keer allemaal al mee, maar nu hebben we Henk Bronkhorst op mandoline, bandolien, dobro en gitaar er ook nog bij. Hij vond het in oktober zo geweldig dat hij bijna smeekte om mee te mogen doen. En verder hebben we deze keer twee mystery guests, maar wie dat zijn blijft vanzelfsprekend nog even een verassing. Alle mensen die optreden zijn gerenommeerde muzikanten die al zo’n 40 jaar in het vak zitten en heel wat bagage op hebben gedaan. En hoewel we dus weliswaar allemaal, op Dennis na, de leeftijd van rond de 60 bereikt hebben wordt het echt geen bejaardensoos. Maar je zou wel kunnen zeggen dat we muzikaal geëvolueerd zijn en dat het geheel tamelijk professioneel in elkaar steekt.”

Zomaar wat nummers die langs zullen komen tijdens de tweede editie van ‘Sunday Free’: Tequila Sunrise (Eagles), Pianoman (Billy Joel), I’m a Believer (Monkees) en Bring it on Home (Animals).

In het programmaboekje van de TheaterGroep wordt ‘Sunday Free’ als volgt gepromoot: ‘Prachtige muziek. Herkenbare muziek. Met een hapje en een drankje kan je staan of zitten tijdens de concerten die duren van 15.00 tot 17.00 uur. Kom met vrienden, familie, kinderen, kleinkinderen, je vader en je moeder, gezellig langs. Je zult merken dat je niet de enige bent die op zondagmiddag naar Theater De Lockhorst is gekomen'.

‘Sunday Free’ op 17 januari (en 21 maart). Toegang: €8,00. Kaarten aan de kassa van het theater op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur (Sportlaan 1, telefoonnummer 0184-499305) en bij de bekende voorverkoopadressen. Zie ook www.theaterdelockhorst.nl.

Op de foto: De leden van de Sunday Afternoon, vlnr Kees van Zandwijk, Jan Reynders, Dennis Marcelis, Nico Kraayeveld, Henk van Zeist en Kees Dubois.

advertentie
advertentie