Handen uit de mouwen in 2010

6 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sportpark De Lockhorst opnieuw afgelopen zaterdag haar deuren om na een kort kerstreces de draad van het seizoen weer op te pikken. Volgens aloude traditie gebeurt dat met de nieuwjaarswedstrijd tussen de huidige A selectie en een team van oud eerste elftalspeler. Echter de weersomstandigheden hadden de velden van het sportpark onbespeelbaar gemaakt, zodat de activiteiten zich grotendeels afspeelden binnen de muren van de kantine van de v.v. Sliedrecht. De jubilarissen werden gehuldigd en voorzitter Peter van Dommele gaf zijn visie op het besluit Provinciale Staten dat de voetbalclub voorlopig aan de zuidkant van het spoor moet blijven.

Acht jubilarissen werden in de bloemen gezet vanwege hun langdurige verbondenheid aan de club: Ger Kloeg, Johan Kraayeveld en Wim van Mourik kregen het speldje op hun revers voor een 25-jarig lidmaatschap, Andre v.d. Hel, Henk Broekhuizen, Ton van Wanum, Cees de Wit en Arie van Zuijdam zelfs voor 40 jaren lidmaatschap.

Vervolgens was het woord aan voorzitter Peter van Dommele, die in zijn toespraak het nieuwe jaar 2010 bestempelde als het jaar, waarin de handen uit de mouwen gestoken dienen te worden. ,,Nu Provinciale Staten het plan voor een recreatiegebied ten noorden van de spoorlijn definitief op de lange baan (10-15 jaar) heeft geschoven, is het duidelijk dat de v.v. Sliedrecht op korte termijn dient te gaan investeren in het bijna 38 jaar oude sportcomplex." Zo is een openbare inschrijving mogelijk gemaakt voor ondernemers, die mee willen denken en helpen aan de realisatie voor een nieuw kunstgrasveld, waarvoor in samenwerking met de gemeente Sliedrecht een budget van maximaal 370.000 euro beschikbaar is.

Tevens deed de praeses een oproep aan de leden om een plan van opzet te gaan realiseren voor uitbreiding van de kleedkamer accommodatie, die gezien het groeiend aantal leden (1100) ontoereikend is. ,,Ik wil het woord bouwcommissie niet direct uitspreken, want dat schrikt sommige vrijwilligers weer enigszins af, maar als wij met zijn allen de koppen bij elkaar steken en een ieder met zijn vakkundigheid een steentje bij kan dragen, dan gaat het ongetwijfeld lukken“, klonk Van Dommele optimistisch.

Ook deed de positief ingestelde Van Dommele een oproep aan de supporters om het eerste elftal op constructieve wijze te ondersteunen in hun missie richting de eerste klasse. ,,Niet alleen voorop lopen als het goed gaat, maar ook in moeilijke tijden tot steun zijn, dat typeert de echte supporter."

advertentie
advertentie