Geen zorgen om geiten kinderboerderij

8 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vries dat het kraakt. Vooral 's nachts zakt de (gevoels)temperatuur ver onder nul. Binnen stoken we de kachel nog wat hoger op en buiten wapenen we ons met mutsen, sjaals en wanten. Maar hoe wapenen de dieren van de kinderboerderij zich? Volgens beheerder Jaap Groenendijk hoeven we ons geen zorgen te maken. Hij heeft maatregelen genomen en zet ze dicht bijelkaar uit de ijskoude wind. Het Kompas nam een kijkje.

Jaap laat de voorzorgsmaatregelen zien. ,,Als het heel koud wordt, kan bijvoorbeeld bij de haan de kam bevriezen", vertelt hij. ,,Maar daarom zorgen wij ervoor dat ze binnen staan, uit de wind met de kippetjes erbij. En de konijnen dekken we 's avonds af met een groot zeil om de kou te weren." Ondertussen komen de schapen nieuwsgierig dichterbij. Zij hebben met hun dikke vacht nergens last van. Net als de paardjes die ook gebouwd zijn op kou. ,,Maar de geiten kunnen er wel last hebben. Die gaan daarom met z'n allen bijelkaar staan, lekker warm onder het afdak op een dik pak hooi."

We hoeven ons dus geen zorgen te maken om de dieren in de kou, stelt Jaap gerust. Ook niet om de Q-koorts trouwens, benadrukt hij. ,,Op het nieuws hebben we kunnen horen dat zorg- en kinderboerderijen gespaard blijven. Bovendien zijn al onze geiten twee keer ingeënt, dus we verwachten dat zowel zij als onze bezoekers veilig zijn."

advertentie
advertentie