Rivas Extra biedt nieuwe cursus Yoga 50+

9 januari 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Rivas extra start op maandag 15 februari om 18.00 uur met een nieuw cursus Yoga voor 50-plussers in het Rivasgebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht.

,,De dagelijkse drukte en spanning kunnen veel van u eisen. Wie zichzelf daar niet in wil verliezen, kan met yoga op een goede manier tot zichzelf komen. Met yoga leert u de tijd en de rust te nemen om te voelen hoe u beweegt en ademt. U wordt zich bewust van uw eigen lichaam en ontdekt waar spierspanning en blokkades voorkomen. Yoga kan u helpen bij het wegnemen van klachten, zoals hoge bloeddruk, hyperventilatie, stress, spanningshoofdpijn, rug- en nekklachten. Yoga geeft u bovendien u een gevoel van innerlijke rust waardoor u problemen gemakkelijker kunt relativeren. Yoga is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook nog eens gezellig en leuk om te doen", vertelt een woordvoerder van Rivas over de cursussen.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van een uur. Elke les begint met een ontspanningsoefening. Een gediplomeerd yogadocent leert de oefeningen die gericht zijn op de ademhaling en yogahoudingen. Yoga is niet prestatiegericht. Iedere deelnemer doet de oefeningen naar eigen vermogen. De oefeningen zijn aan te passen aan elke leeftijd. Ervaring met yoga is niet vereist. De cursus kost 113 euro. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Hiervoor graag op werkdagen contact opnemen met Rivas Extra, te bereiken via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via de website www.rivas.nl.

advertentie
advertentie