Dammers 'De Alblasserwaard' onderuit

10 januari 2010 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Het viertal van damvereniging "De Alblasserwaard" speelde afgelopen week tegen VGO uit Hoogblokland een slechte partij. Al na een uur dammen werd André de Raad uitgeschakeld door een combinatie die hem twee schijven kostte. Een kwartier later verging het Bert Batenburg evenzo. Een combinatie van vier om vijf naar dam zette het team op 4-0 achterstand. Even gloorde er weer hoop toen Jan Kuiper op voorsprong kwam, maar hij had in het eindspel zoveel tijd nodig, dat winst niet meer binnen bereik lag in de reguliere speeltijd. Hij moest remise aanbieden.

De enige die zich van zijn ware kant liet zien was Dirk-Jan Dekker. Op bord één speelde hij een fantastische wedstrijd. Met gedegen spel zette hij zijn tegenstander onder druk. In het eindspel pakte hij daardoor schijfwinst waarna hij de partij prima tot winst afwikkelde. Ondanks het verlies gaf hij de stand nog een klein beetje kleur: 3-5

In de jeugdcompetitie is Peter van Eijl in vorm geraakt. In een enerverende partij legde hij Luc Gommers met een prachtige combinatie over de knie. Beide spelers gaan aan de leiding met evenveel punten. In de strijd om de derde plaats maakte Lucas Stolk geen fouten. Hij won van Thibo Tukker. Mees Schenk profiteerde van een foutje van Ton Vink. In de laatste fase sleepte hij er nog remise uit.

Bij de jongste dammers pakte Joris Eding zijn eerste punt. Met geconcentreerd spel maakte hij Freek Gommers een puntje afhandig.

advertentie
advertentie