Over afspraken en vertrouwen

11 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Nadat Windroos, ondernemers bomenbeschermers en woningbouwvereniging Tablis hun eisen en ongenoegen hebben laten blijken in Het Kompas wat betreft de voortgang van de bouwplannen van het Winklerplein, wil ik als eigenaar-bewoner van Prof. Lorentzlaan 23 mijn mening nu ook kwijt over het verloop zoals dit tot nu toe voor ons gegaan is.

Voordat wij in 2003 tot koop overgingen van onze woning op de derde woonlaag van het gebouw met een vrij uitzicht over alle bestaande woningen en gedeeltelijk zich op het Winklerplein, wat wij dus als eis stelden, toch voor alle zekerheid nog even inlichtingen gevraagd bij gemeente Sliedrecht. Dit omdat er toen al plannen waren wat betreft herinrichting van het plein. Mijn vrouw kreeg persoonlijk de heer Van de Ven aan de telefoon, die vertelde: ,,Nou, familie Dekker, er is daar niets aan de hand, want bij herbouw van woningen en winkels tegenover onze woning wordt nieuwbouw nooit hoger dan de bestaande bebouwing." We werden ook uitgenodigd om naar de tekeningen en een maquette te komen kijken. Zo, dat is een afspraak.

Dus vol vertrouwen de woning gekocht met een prachtig blijven uitzicht en vol vertrouwen naar de eerste voorlichtingsavond van Windroos en gemeente. Vol verbazing zien we dat er een malloot een soort van Berlijnse muur haaks op onze voorgevel getekend heeft (die daar nog trots op was ook) met na de muur een flat van vijf verdiepingen, wat ons afgesproken uitzicht compleet wegnam. Maar ja, daar moet je voor geleerd hebben… Echter, de muur gaat niet door, dus dan maar een toren van zeven verdiepingen voor onze neus volgens de laatste plannen.

Prachtig uitzicht toch, zoals afgesproken.

Dan komt er een PvdA die zegt dat we terug moeten naar de eerste plannen met weer die muur en die flat voor onze neus. Maar ja, die hebben er niet voor geleerd…

De laatste brief van de gemeente Sliedrecht is van 9 december 2009 waarin staat dat Tablis voor de gesloopte woningen er 46 voor terug wil bouwen. Dat zijn er veel meer dan er tegenover ons gesloopt worden.

Vertrouwen in dit gemeentebestuur die zijn afspraken niet nakomt? Echt niet! Op straat heeft zulk gedrag ook nog een andere naam…

Ik denk dus dat als dit zich zo voortzet, dat Tablis nog lang op z'n woningen zal moeten wachten door de procedures die zeer waarschijnlijk nog zullen wolgen.

De bewoners van Prof. Lorentzlaan 23 die zich wel aan afspraken houden.

Fam. H. Dekker

advertentie
advertentie