Gipsy, swing en jazz met Joke Bruijs

11 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Theater De Lockhorst zijn zaterdag 23 januari The Gipsy Boys te zien en te horen met medewerking van Joke Bruijs en Frits Landesbergen. Gezamenlijk brengen zij een mix van gipsy swing en bekende stukken uit het jazzrepertoire.

Actrice, comédienne, maar in hart en nieren vooral zangeres Joke Bruijs is het swingende middelpunt zaterdagavond in Theater De Lockhorst. Het prgramma beweegt zich tussen bekende stukken uit het jazzrepertoire met het gipsy geluid van The Gipsy Boys. Extra gast is vibrafonist Frits Landesbergen die zijn sporen lang en breed heeft verdiend in de Nederlandse jazzscene. In dit programma besteedt hij, naast een begeleidende rol, aandacht aan het feit dat Lionel Hampton 100 jaar oud zou zijn geworden.

De muziek van “the Gipsy society” is sterk geënt op de muziek van Django Reinhard. Zelden zal een muzikant zoveel invloed hebben gehad op de ontwikkeling en populariteit van, in dit geval de gitaar, als hij. Groepen als het succesvolle The Rosenberg Trio hebben heel veel succes gehad met de swingende aanpak van de mainstream/jazz muziek ter inspiratie. Ook de Gipsy Boys hebben zich laten inspireren door Reinhard en timmeren met hun vertolkingen binnen deze stroming al jaren aan de weg. Op hun palmares prijken optredens in binnen- en buitenland en ook succesvolle programma’s in de theaters waarin zij onder anderen samenwerkten met Jan Vayne, Ellen Helmus en hun “oudere broers”: the Rosenberg Trio zelf.

De show begint zaterdag 23 januari om 20.15 uur in Theater de Lockhorst, Sportlaan 1, Sliedrecht. Entree: €18,00 inclusief drankje na afloop, deze voorstelling kent geen pauze. Kaarten aan de kassa of telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur of bij de bekende verkoopadressen. Meer info via telefoon: 0184-499305, of website: www.theaterdelockhorst.nl.

advertentie
advertentie