Bestuurlijke fusie openbaar basisonderwijs Sliedrecht en Papendrecht

12 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT - De gemeenteraad van Sliedrecht heeft maandag ingestemd met de bestuurlijke fusie van het openbare basisonderwijs in de gemeenten Sliedrecht en Papendrecht per 1 januari 2010. Nu de fusie tot stand is gekomen is er één stichtingsbestuur dat verantwoordelijk is voor het gehele openbare basisonderwijs in Papendrecht en Sliedrecht. Ter versterking van de identiteit van het openbare basisonderwijs gaat het bestuur zich concentreren op het belang van dit onderwijs in de twee gemeenten.

Tot 1 januari 2010 was in Sliedrecht het bestuur van het openbare basisonderwijs in handen van de gemeente. In de gemeente Papendrecht is het bestuur al enkele jaren in handen van de stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht (OPOP). Deze fusie kwam tot stand na een traject van afspraken tussen de schooldirecties, de medezeggenschapsraden, de gezamenlijke medezeggenschapsraad en het bestuur van de stichting OPOP.

In Sliedrecht gaat het om twee basisscholen met drie vestigingen: De Wilgen (inclusief de locatie Roald Dahl) en de Henri Dunant. In Papendrecht gaat het om vier scholen met zeven vestigingen, te weten de Anne Frank, ’t Kofschip (inclusief de locatie de Wielen), de Knotwilg (inclusief de locaties Wilgenhoeck en Leilinde) en de Viermaster. Voor de genoemde scholen en hun personeel verandert er nagenoeg niets. De belangrijkste verandering is dat zij te maken krijgen met een nieuw bestuur en een bovenschoolse bestuursmanager. De verwachting is dat de scholen in de beide gemeenten meer met elkaar gaan samenwerken.

In de toekomst blijft de gemeente betrokken bij het basisonderwijs. Zo blijft zij financieel betrokken door het jaarlijks goedkeuren van zowel de begroting als de jaarrekening van de stichting. Daarnaast is afgesproken dat het huidige stichtingsbestuur versterkt wordt met drie bestuursleden afkomstig uit Sliedrecht.

advertentie
advertentie