Geloven is gezond

14 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - 'Geloven is gezond' is het centrale thema van het winterprogramma van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap “Onze Roeping Getrouw” in Sliedrecht. Dit thema krijgt onder andere een uitwerking in een serie avonden die in het teken staan van de joodse spijswetten. Tijdens de eerste avond over dit onderwerp werd ingegaan op ontstaan, bedoeling en toepassing van deze regels. Op 21 januari staat er een tweede avond over dit onderwerp gepland.

Deze avond zal het karakter krijgen van een workshop. De deelnemers gaan zich bezighouden met het voorbereiden van de zogenaamde seidertafel, de tafel die gedekt staat bij de viering van het Joodse paasfeest. De deelnemers krijgen tijdens het voorbereiden uitleg bij de verschillende voorwerpen op de tafel en over de rituelen die bij het voorbereiden van en het aanzitten aan deze tafel worden toegepast. Ook zal steeds worden geprobeerd een verbinding aan te brengen met christelijke gebruiken die in deze rituelen hun oorsprong vinden.

Als de tafel gereed is, kunnen de deelnemers zich wijden aan het klaarmaken van een heel specifiek gerecht voor deze tafel. Na de bereiding zullen ze gezamenlijk een eenvoudige maaltijd gebruiken.

Deze avond op 21 januari wordt begeleid door ds. H.Hartogsveld, de predikant van de vrijzinnige geloofsgemeenschap. De aanvang is om 20.00 uur en de avond zal duren tot omstreeks 21.30 uur. Plaats van handeling: het kerkgebouw van de vrijzinnige geloofsgemeenschap, Kerkbuurt 157, Sliedrecht. Iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd is welkom op 21 januari van harte welkom.

advertentie
advertentie