Zanger Rob de Ruiter timmert aan de weg

15 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – ,,Ik ben een jaar of drie geleden zomaar voor de gein begonnen met zingen op een bruiloft. Dat ging best leuk en er werd van verschillende kanten tegen me gezegd: doe er iets mee.” Zo gezegd zo gedaan. Sliedrechter Rob de Ruiter timmert sindsdien aardig aan de weg die moet leiden naar een professionele toekomst in de muziek. De 22-jarige zanger won op 3 januari de publieksprijs bij ‘Songtalents of Europe’ in Valkenswaard. Een gesprekje met de ambitieuze artiest maakt duidelijk dat we te maken hebben met iemand die flink aan het investeren is in zijn zangcarrière.

Door Margreet Strijker

Toen Rob zijn eerste stappen in de muziekwereld zette, brak net Esmée Denters door dankzij haar zelfgeplaatste zangfilmpje op You Tube. Dus dat probeerde Rob, even als zo vele anderen ook. Hij kreeg er leuke reacties op en kwam in contact met een entertainmentbureautje in Gorinchem. ,,Ze vroegen me of ik wilde komen zingen in dinershows. Dat was wel even schrikken natuurlijk, vooral omdat ik toen helemaal niet wist wat dat waren.” Hij ging erheen, kreeg het repertoire mee, maar puntje bij paaltje ging het toch niet door.

Maar Rob had de smaak te pakken. Via contacten van zijn vader, die bij de ASVZ werkt, deed hij een paar keer een disco voor de bewoners van de Merwebolder. Hij deed aan wedstrijden mee en haalde in 2008 de finale van het Charlois Songfestival in Rotterdam. ,,En daar gebeurde het belangrijkste. Ik kwam in contact met ‘Organisatiebureau Oké–Dreumel’. Er werd gevraagd of ik auditie wilde doen en daar ben ik doorheen gekomen. Ik zit nu bij een showteam met zeven solisten en dansers.”

Rob gaat twee keer per week naar Dreumel. Naast de gewone repetities krijgt hij er zang- en dansles en er wordt gewerkt aan zijn performance en uitstraling. Rob trad al meerdere keren op voor Oké. Hij stond bijvoorbeeld op de planken bij Zandvoort voor Kika, zong op de legerbasis in Oirschot en op een festival in Amsterdam. Ook stond hij in Ahoy tijdens een artiestengala (weliswaar in een kleine zaal…). Dit alles bleek een goede voorbereiding te zijn voor ‘Songtalents of Europe’ waar hij dus de publiekslieveling was met ‘You race me up’ van Josh Groban en ‘Wicked Way’ van Waylon.

Rob zingt meestal Engelstalig, zoals gevoelige ballads van Josh Groban of Robbie Williams. Maar hij kan ook helemaal los gaan met nummers van bijvoorbeeld Elvis.

Op 30 januari aanstaande is hij gevraagd mee te doen aan de jaarlijkse Oké Avond in Druten. ,, Ze vinden dat ik daar nu rijp voor ben. Het is voor familie, bekenden en andere belangstellenden, maar er zijn vaak ook producers en artiestenbureaus aanwezig. Ik heb er alle vertrouwen in en goede hoop op dat ik mijn professionele aspiraties nu echt kan gaan waarmaken. Maar weet je wat ik ook heel leuk zou vinden? Als ze me zouden vragen om op te treden tijdens het Baggerfestival.”

Wie Rob voor die tijd als eens wil zien zingen kan kaarten à € 12,50 voor de Oké Avond in Druten bestellen via de website. Ook is daar meer informatie te vinden over het Oké Team. Zie: www.oke-dreumel.nl.

advertentie
advertentie