Mostertmix: pareltjes & peanuts

15 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met ‘Mostertmix: Pareltjes & Peanuts’ schreef Cees Mostert zijn derde fragmentarische dagboek in drie jaar tijd. ,,Gebeurtenissen rondom me in 2009, commentaren op krantenartikelen, gedichten en songs. De meningen die ik over bepaalde dingen heb, steek ik niet onder stoelen of banken. En er komt heel wat humor voorbij.” Over 2007 schreef hij ‘Mostertunes &Mostertales’ en het jaar daarna ‘Alle dagen wat’.

Door Margreet Strijker

,,Voor de derde keer is het heussie” schrijft Cees op z’n Sliedrechts op de omslag van het mooi ingebonden en geïllustreerde boek van ruim 550 pagina’s. Als hij daarmee bedoeld dat zijn schrijfsels steeds meer laten zien wie de echte Cees Mostert is, klopt dat wel. Je kunt hem aan de hand van zijn boeken leren kennen. Aan de koppen boven zijn hoofdstukjes is al een beetje te zien wat hij zal gaan schrijven. Vaak zijn ze voor tweeërlei uitleg vatbaar. Cees: ,,Ik ben een oppervlakkig krantenlezer. Ik snel koppen en als die me intrigeren ga ik het bijbehorende artikel pas lezen.” In zijn boek maakt hij naar aanleiding van de inhoud er dan zelf weer een kop bij. Boven een verhaaltje over en ijsvogel die slecht bestand is tegen de winter, zet Cees: ,,IJsvogel doet naam geen eer aan.” En bij een foto van een Anita Witschier die uit de kleren ging voor een goed doel, zet hij: ,,Blootgewoon, de blootschap van Anita”.

Onder het pseudoniem ’t Schrijverke schrijft Cees al vanaf zijn HBS tijd. ,,Ik schrijf eigenlijk overal. Thuis werk ik het aan de keukentafel uit en daarna gaat het de computer in. Maar ik print wel alles uit, want stel dat die computer crasht.”

In de bibliotheek zijn alle drie de boeken van Cees te vinden. Maar te koop zijn ze ook: ‘Mostertmix: Pareltjes & Peanuts’ kost € 45,00 en is te bestellen via mostertunes@gmail.nl of 0184-417189 of 06-22341481.

advertentie
advertentie