Schaakbekerteam vindt Waterloo tegen titelverdediger

17 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse RSB-bekerkwartet had het niet getroffen bij de loting. In de eerste ronde trof het de verliezend finalist van vorig seizoen, Charlois, en na deze te verslagen hebben trof het Sliedrechtse team titelverdediger Krimpen aan de IJssel. Krimpen speelt in de top van de Promotieklasse en is dus één van de sterkste RSB-teams.

Toch werd het een spannende strijd en werd de druk op de titelverdediger groot, nadat Naomi Snikkers op resolute wijze haar jeugdige tegenstander had verslagen. Krimpen had zelfs een tactische opstelling neergezet. Hun veruit sterkste speler - Harold van Dijk - speelde aan bord 2. Daar wist hij langzaam maar zeker Wim Pool weg te schuiven. Zo was de stand weer gelijk.

Robert van Rekom kwam slecht uit de opening, vocht geweldig terug, maar moest uiteindelijk in de laatste minuten toch capituleren. Bij een 1-2 achterstand moest kopman Wim Hokken een verlenging in de wacht zien te slepen. Dat leek de gehele partij te lukken, maar in de laatste minuten verzandde de stelling in een remise-eindspel.

De 1,5-2,5 winst voor Krimpen was zwaar bevochten, maar uiteindelijk verdiend. Sliedrecht boog met opgeheven hoofd voor de favorieten, wel wetend een mooie kans op beter te hebben gemist.

Dreamteam eindigt seizoen in stijl

Het seizoen zit er al op voor het Dreamteam. En dat is maar goed ook. In de laatste wedstrijd werd met maar liefst 7-1 verloren van Moerkapelle 3, het team waarvan vorig seizoen nog gemakkelijk werd gewonnen. Zo eindigde het team van teamleider Peter Vis in mineur.

In Moerkapelle bleek Koen van Noortwijk het enige lichtpuntje door als enige te winnen. Met 3 punten uit 5 wedstrijden is het Dreamteam op de voorlaatste plaats geëindigd. "Dat moet beter", zou een bekende schaatstrainer zeggen. Hoe beter? Daar heeft het team tot oktober de tijd voor om over na te denken. Boze tongen beweren dat het tijd wordt voor een Koeman-effect. Anderen zeggen dat er weer op donderdag thuis moet worden gespeeld om de tegenstanders meer angst in te boezemen.

De teamleider is inmiddels niet meer voor commentaar bereikbaar...

Henk Prins laat Wout Boer zweten

In de zestiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Henk Prins de nummer twee van het klassement, Wout Boer, flink laten zweten. Na een spannende en lange partij eindigde het duel uiteindelijk in onbeslist en daarmee kwam de favoriet heel goed weg. Verrassend was ook de remise van Leen Dubbeldam op Niels Mijnster. En ook hier kwam de favoriet met de schrik vrij.

Van de top-10 kwamen alleen Peter vd Bergh en Jerry van Rekom tot winst. Ze versloegen respectievelijk Peter Dekker en Evert Bos.

Onderaan kwam Joost Stoker eindelijk tot winst. Hij wist wedstrijdleider Mark van Hulst te verslaan. Martin Prins gaf zijn tot nu toe goede seizoen nog meer glans door Henri Hartog jr. te verslaan.

Jan Veenis wist na een zware strijd Jan Willem Kraaijeveld op de knieën te krijgen, terwijl André van Dieën de nodige moeite had om Leo 'JP' Koppelaar te verslaan.

Donderdag 21 januari heeft de zeventiende ronde van de onderlinge competitie plaats.

Tekening in de strijd in jeugdgroep 2

In de voorlaatste ronde van de najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is er in groep 2 wat tekening in de strijd gekomen. Bovenaan staat Jorik Klein, die Joran van Eijl wist te verslaan. Het Sliedrechtse talent staat met minimaal verschil aan kop, vlak voor de niet spelende Robin Urbanus. In de laatste ronde staat het onderlinge duel op het programma. Adrian Mensing staat op kleine achterstand derde en heeft nog kleine uitzichten op het kampioenschap. Het wordt dus spannend in de laatste ronde, want ook Rick Smits, Rick Stuij en Joran van Eijl hebben nog kans op een beker.

In de eerste groep lijkt Janus de Vries de strijd om het zilver te hebben gewonnen van Jurgen de Haan, die hij in een onderling duel wist te verslaan. Maar ook hier wordt de laatste ronde beslissend.

Daan Stuij en Rik Bons slaagden voor hun proefexamen Eerste Stap en mogen op 28 januari aanstaande echt examen doen.

Uitslagen senioren:

Wout Boer-Henk Prins 0,5-0,5

Peter Dekker-Peter van den Bergh 0-1

Leen Dubbeldam-Niels Mijnster 0,5-0,5

Evert Bos-Jerry van Rekom 0-1

Peter Vis-Floris Verweij 1-0

Hans Klein-Pieter Blokland 1-0

Leo Koppelaar-André van Dieën 0-1

Martin Prins-Henri Hartog 1-0

J.W. Kraaijeveld-Jan Veenis 0-1

Michiel van den Berg-Hans Dubbeldam 0-1

Joost Stoker-Mark van Hulst 1-0

Uitslagen jeugdgroep 1:

Janus de Vries-Jurgen de Haan 1-0

Cynthia vd Linden-Floris Verweij 0-1

Christiaan Verheij-Roland Kop 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Daan Stuij-Rik Bons 0,5-0,5

Rick Stuij-Jasper de Jager 1-0

Rick Smits-Adrian Mensing 0-1

Joran van Eijl-Jorik Klein 0-1

Kjell Mijnster-Praveen Kanakaratnam 0-1

Koos vd Berg-Andrew Mensing 0,5-0,5

advertentie
advertentie