‘Kanker, meer dan een diagnose’

18 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Inschrijftermijn

voorlichtingsdag

is geopend

DORDRECHT - ‘Voeding en kanker: feiten en fabels. Pijn bij kanker. Seksualiteit en kanker. Werk en werkhervatting. Ik heb kanker, wat doet dat met mijn kinderen?’ Het is zomaar een greep uit het brede aanbod van workshops tijdens een groots opgezette voorlichtingsdag op zaterdag 6 maart in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Deze dag, met de titel ‘Kanker, meer dan een diagnose’, is bedoeld voor alle patiënten met kanker en hun naasten. De inschrijfmogelijkheid voor deelname is deze week geopend op de website www.asz.nL.

Wie de diagnose kanker te horen krijgt, komt terecht in een andere wereld. Een wereld van ziekenhuizen, onderzoeken en behandelingen, angst, emoties, zorgen, vragen en heel veel informatie. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor de psychische verwerking van de diagnose kanker en het omgaan met het ziekteverloop. Revalidatie, vermoeidheid, uiterlijke verzorging, werkhervatting, sport en ontspanning: er is veel te vertellen over zorg rondom kanker. Tijdens de voorlichtingsdag is volop informatie beschikbaar over zorg binnen én buiten het ziekenhuis.

Ook ex-patiënten die van kanker genezen zijn en andere belangstellenden zijn welkom tijdens deze dag op de ziekenhuislocatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein 1. Het programma duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Voor mensen die geen internet hebben, is een brochure beschikbaar met alle informatie over 6 maart en een inschrijfformulier. De brochure is te bestellen via telefoon (078) 652 36 64.

advertentie
advertentie