PTS is 'verantwoord fit'

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vijftien leden van PTS (Paramedisch trainingscentrum Sliedrecht) hebben onlangs hun reanimatie diploma behaald. ,,Ons motto is 'verantwoord fit'“, vertelt Esther Boer, initiatiefneemster en eigenaar van PTS. ,,Verantwoord fit betekent meer dan alleen verantwoord sporten en bewegen. Gezondheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel.”

Bij PTS sporten veel gezonde mensen, maar ook mensen die bijvoorbeeld een hartaanval hebben gehad, diabetes of COPD patiënten. Met de juiste begeleiding en een goed fitness programma krijgen deze mensen een betere conditie en minder gezondheidsklachten. Esther: ,,Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat iemand tijdens het sporten onwel word. Op zo’n moment is het van levensbelang dat er iemand aanwezig is die weet wat er gebeuren moet. Natuurlijk hadden alle medewerkers van PTS al een reanimatie diploma, maar wij vinden dat eigenlijk al onze leden zouden moeten kunnen reanimeren.”

Samen met de Hartstichting Dordrecht heeft Esther daarom de reanimatiecursus georganiseerd. ,,De samenwerking met de hartstichting is ons zo goed bevallen dat er al afspraken zijn gemaakt voor een volgende cursus.”

Aangezet door de discussie over reanimatie heeft een aantal leden van PTS het initiatief genomen om geld in te zamelen voor een AED. Dit levensreddende apparaat is afgelopen maandag, bij het één jarig bestaan van PTS, overgedragen aan Esther Boer. ,,Wij wilden al sinds de oprichting van PTS een defibrillator hebben”, zegt Esther. ,,Jammer genoeg zijn ze dusdanig duur dat we er nog geen konden kopen. Wij zijn dan ook heel erg blij met dit waardevolle geschenk. Natuurlijk hopen wij de AED nooit nodig te zullen hebben.”

Voor meer informatie kan vrijblijvend een bezoek worden gebracht aan het sportcentrum dat gevestigd is aan het Stationspark 700 in Sliedrecht. Zie ook www.pts-Fitness.nl.

advertentie
advertentie