Helbro breidt wagenpark uit met Volkswagens van Ames

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Helbro is het meest bekend als kleinbuscentrale voor het vervoer van kinderen naar scholen en dagverblijven in de regio. Voor verdere uitbreiding van deze activiteit zijn er tientallen nieuwe Volkswagens afgeleverd door Ames Autobedrijf. De Transporters, Crafters en Passats worden ingezet om de leerlingen veilig en op tijd te vervoeren.

De band tussen het Sliedrechtse Ames Autobedrijf en het Sliedrechtse Helbro bestaat al decennia. De (schoon)ouders van Ester en Patrick van der Hel hadden al een band met Ames voordat Helbro in 1980 werd opgericht. Met vijf voertuigen ging het bedrijf destijds van start, inmiddels zijn dat er 175 geworden. En met 200 mensen in dienst is het vervoersbedrijf uitgegroeid tot de grootste in de regio. Dit schooljaar heeft Helbro al 45 nieuwe Volkswagens bij Ames gekocht. Ester: ,,De directe aanleiding voor de bestelling is dat wij bij de aanbesteding voor het vervoer van de K5 gemeenten (Schoonhoven, Bergambacht, Vlist, Ouderkerk en Nederlek) als beste uit de bus zijn gekomen. Dat betekent voor ons niet alleen vijftig nieuwe voertuigen, maar ook vijftig nieuwe chauffeurs.” Patrick vult aan: ,,Wij bevinden ons in de luxe positie dat we de Volkswagens in eigen beheer kunnen aanschaffen en kunnen onderhouden in onze eigen werkplaats. Aan onze chauffeurs stellen we hoge eisen, zij dienen als visitekaartje van ons bedrijf. Gelukkig hebben we een team van goede chauffeurs, maar we kunnen nog steeds nieuwe goede chauffeurs gebruiken.”

Inmiddels zijn zes voertuigen voorzien van videobewaking om de veiligheid van de passagiers en chauffeur te verhogen en dat alle auto’s zijn voorzien van een digitaal verbindingssysteem, zodat op elk moment bekeken kan worden waar de auto zich bevindt.

Helbro heeft naast de Volkswagen(rolstoel)bussen met chauffeur ook touringcars te huur, bijvoorbeeld voor personeelsfeesten. Verder heeft het bedrijf op de basis aan de Lelystraat 97 een tankstation waar voordelig getankt kan worden, net als wasboxen en een volautomatische wasinstallatie. Zie hier weer een verband met Ames, want wie daar een online-afspraak maakt kan de auto tot eind maart gratis laten wassen bij onder andere Helbro.

Helbro staat ook bekend om zijn sociale inslag. Oprichter Ton van der Hel stond al bekend om zijn hulp aan Roemenië via Stichting Helpende Politiehanden, tegenwoordig heeft Helbro een eigen vrachtwagen waarmee vijf keer per jaar hulpgoederen naar ziekenhuizen, verzorgings- en weeshuizen wordt gereden. Onlangs is een tot ambulance omgebouwde rolstoelbus aan Roemenië geschonken en Ton van der Hel verricht als voorzitter van Stichting Dogs Adaption veel goeds om het onvoorstelbare dierenleed in Roemenië te bestrijden. Met kerst werd de voedselbank van een donatie voorzien.

Foto: Een deel van het Helbro-team poseert voor de nieuwe Volkswagens. (Foto Henk van Veen)

advertentie
advertentie