'Borstvoeding, de beste start'

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Borstvoeding is de meest geschikte voeding voor baby's. Toch is het in Nederland niet vanzelfsprekend dat elke ouder hiervoor kiest. Daarnaast blijkt dat er door diverse oorzaken vroegtijdig met borstvoeding wordt gestopt. Omdat goede voorlichting het geven van borstvoeding gemakkelijker maakt, houdt Rivas Extra een thema-avond waarop de 'geheimen' van het succesvol geven van borstvoeding worden prijsgegeven. De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van Rivas Zorggroep aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht op woensdagavond 31 maart 2010 van 19.45 tot 22.00 uur.

Tijdens de thema-avond leren de deelnemers hoe ze zich voor moeten bereiden op het geven van borstvoeding en krijgen ze uitleg over hoe de borstvoeding tot stand komt. Ook wordt verteld waar je op moet letten als je de baby laat drinken en hoe je kan zien of je baby genoeg melk krijgt. De deelnemers leren dat er leuke en minder leuke momenten kunnen zijn van borstvoeding, maar dat er vooral veel voordelen zijn. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond is bestemd voor aanstaande ouders en staat onder leiding van een gediplomeerd lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) van Rivas Zorggroep. De kosten bedragen 10 euro per persoon voor deze avond. Deelname is mogelijk na aanmelding via Rivas Zorglijn, telefoon 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie