Politie zet in op veelvoorkomende criminaliteit

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In 2010 ligt voor de politie in Sliedrecht de focus op normale politietaken. Dat vertelde teamchef wijkpolitie Kees Geers afgelopen maandag tijdens de informerende raadsvergadering. ,,Daarnaast zetten we in op het monitoren van jeugd, het voorkomen van geweld en veelvoorkomende criminaliteit zoals fietsendiefstal en auto-inbraken.”

Ook wordt ingezet op persoonsgerichte aanpak in samenwerking met het Veiligheidshuis in Dordrecht en het aanwijzen van gebieden met alcoholverbod. Gebiedsscans horen ook tot het pakket van de politie om criminaliteit aan te pakken. ,,Met een gebiedsscan kunnen we een beter beeld krijgen wat in een gebied afspeelt. We hopen dit na de zomer te realiseren”, aldus Leon Heimans, beleidsmedewerker van de politie.

Terugkijkend stelde teamchef Geers dat 2009 relatief rustig was in Sliedrecht. ,,Er werd onderzoek gedaan naar een drugsdealer, die ook werd aangehouden. In een zaak met diverse brandstichtingen werden aanhoudingen verricht en ook de aanpak van de zakkenrollerij op de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein was succesvol. Door de actie op de weekmarkt onder aanvoering van wijkagent Klaas Blokland is het aantal slachtoffers van zakkenrollers drastisch afgenomen.”

Burgemeester Martin Boevée vond dat er meer actie was geweest met behulp van burgers dan Geers noemde. ,,Bij de Tienhoogflat hebben we veel bereikt in samenwerking met burgers, zo ook op de Kerkbuurt samen met ondernemers en burgers. Het mooiste voorbeeld is wel de zakkenrollerijactie waarbij senioren hielpen hun leeftijdsgenoten attent te maken op het gevaar van openstaande tassen.”

De politie Zuid-Holland-Zuid moet drastisch reorganiseren, vertelde Geers. ,,Van de 1200 mensen die we nu in dienst hebben moeten we honderd functies inleveren. De districten verdwijnen en er komt een onderverdeling in processen. Het uitgangspunt blijft echter dat we zoveel mogelijk ‘ blauw’ op straat houden om de dagelijkse politietaken te kunnen handhaven.”

advertentie
advertentie