'Hoera, weer een levensgevaarlijke rotonde erbij'

22 januari 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN BRIEF

Een rotonde met de fietsers UIT de voorrang. Wat zijn wij een vooruitstrevende gemeente! Heel Nederland heeft zijn rotondes met de fietsers IN de voorrang. Zelfs het andere bolwerk Zwijndrecht gaat zijn rotondes ombouwen, omdat de automobilisten niet meer weten waar ze aan toe zijn.

En daar bovenop: er komt een heg langs de rotonde tussen de fietsers en de auto's in, zodat je als automobilist geen kinderfietsen ziet, en als fietser af MOET stappen, omdat je anders ook niets ziet.

Worden we in Sliedrecht niet wijzer?

Persoonlijk wordt ik in ieder geval gedwongen om weer een paar verkeersovertredingen te begaan als ik met mijn ligfiets dan maar de rijbaan op fiets. Ik kan namelijk de scherpe bochten niet maken. De rotonde bij de Deltalaan/Thorbeckelaan heeft net zo'n probleem. En achterom kijken door de geplande bosjes is ook al zo lastig. Ik heb al menig automobilist laten schrikken op die rotonde bij de Lijsterweg. Ik kan bijna niet zien of ik voorrang zou moeten geven. En als ik gewoon rechtsaf wil slaan, staat er opeens een auto achter mij die mij geen voorrang geeft, terwijl ik dan toch echt van rechts kom.

Wethouder, Gemeenteraad, Ambtenaren: jullie gaan zeker nooit op de fiets door ons dorp? Dit nieuwe plan getuigt er in ieder geval niet van!

Jeroen Bezemer

Baanhoek 271

Sliedrecht

advertentie
advertentie