Plaatsjesboeken en W.G. van de Hulst bij Kringloop

22 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij de kringloopwinkel komt een grote verzameling plaatjesboeken te koop. Ook een grote verzameling van de bekende kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst. Op de brede trap naar de meubelafdeling zal de collectie worden uitgestald.

In de jaren ’50 van de vorige eeuw was het plaatjes sparen erg populair. De plaatjes konden in boeken worden geplakt waarmee de verhalen compleet werden. Alle grote merken van die tijd deden er aan mee. De bekendste zijn wel de landenserie en “Het zeegat uit” van Douwe Egberts en van A. Hooimeijer & Zonen NV, de beschuit en banketfabriek. Ook van zijn minder bekende concurrent G. Hille & zoon: “Zwerftochten door ons land”. Dit boek is door Vroom en Dreesman in 1977 opnieuw in herdruk uitgegeven. Flipje Tiel en Piggelmee ontbreken niet. Natuurlijk zijn er de bekende vogelplaatjes van Rizla+ maar ook van minder bekende niet meer bestaan de merken.

Ook de boekjes jeugd van Van der Hulst waren populair in die tijd (en nog steeds). De Kringloop heeft een aantal jaren gespaard om deze bijzondere boekjes gezamenlijk te koop aan te kunnen bieden, voor prijzen die ver onder de vraagprijs op internet liggen. “Van de boze koster”, “Het klompje dat op ’t water dreef”, "Rozemarijntje" en vele andere titels ontbreken niet.

De verkoop begint donderdag 5 februari om 9.00 uur.

advertentie
advertentie