Schot in de zaak 'afgebrande opslagloods'

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Omdat de in 2008 grotendeels afgebrande loods van de Fa, Kraaijeveld tegenover de Leen van der Wielstraat nog steeds niet afgebroken is, zochten een aantal bewoners de publiciteit. Burgemeester Martin Boevée gaf vorige week in deze krant aan het helemaal terecht te vinden dat de bewoners dit aangekaart hebben. Maandag 25 januari vond een overleg plaats met eigenaren, notaris en gemeente om vaart te zetten achter de ontwikkelingen: Boevée: ,,Het was een goed gesprek en ik heb geconcludeerd dat we de bereidheid hebben om eruit te komen. Ja, ik denk dat er wel schot in de zaak zit. Volgens mij gaat het zeker lukken.”

De zaak ligt nogal gecompliceerd. Fa. Verheij het pand geruime tijd geleden al gekocht van Kraaijeveld, maar de juridische eigendomsoverdracht is nog steeds niet rond. De bewoners van de zes laatste huizen aan de Leen van der Wielstraat zitten dus al ruim twee jaar tegen het afgebrande pand aan te kijken. Bij verkeerde wind hebben ze last van roetdeeltjes in huis en als het stormt, klapperen de losse golfplaten zo hard, dat ze soms bang zijn dat de boel tegen de woningen aan zal vliegen. Ook maken zij zich zorgen over het effect op de grondwaterkwaliteit in verband met het milieu.

Zowel Kraaijeveld als Verheij willen juridisch sluitende afspraken maken met absolute zekerheid over de saneringsnoodzaak, waarover enig getouwtrek rond de kleine lettertjes was ontstaan. Er is tijdens het overleg dat op initiatief van de burgemeester tot stand kwam, met de notaris een juridische onderzoeksperiode van twee tot vier weken afgesproken. Boevée: ,,En dan zouden we eruit moeten zijn. Na de overdracht is wat mij betreft de eerste prioriteit dat de boel opgeruimd wordt.”

advertentie
advertentie