Sliedrecht zet Meerkerk met ruime cijfers opzij

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft naar het schijnt de winterstop goed doorstaan, de hervatting van de competitie leverde een (geflatteerde) 3-0 zege op tegen SV Meerkerk. Met name in de tweede helft zette de selectie van trainer-coach Dick Stuy v.d. Herik orde op zaken, nadat het aanvankelijk een uur lang de nodige moeite had met het goed verzorgde positiespel van de gasten. Het was met name beide goed opererende defensie toe te schrijven, dat de opgelegde kansen aan beide zijden op de vingers van één hand te tellen waren. Bij Sliedrecht liet de pas 19-jarige Danny Struijk zien, dat men bij de Lockhorst club weer een prima talent in de eigen gelederen heeft die samen met de geroutineerde Murat Kilic voor rust en organisatie zorgde in de verdediging.

Logisch dat in het Sliedrechtse kamp de vreugde overheerste na afloop van het duel. Tweevoudig doelpuntenmaker Roy Leeuwestein onderstreepte daar nogmaals het grote belang van deze wedstrijd. ,,We hebben natuurlijk voor de winterstop toch de nodige punten laten liggen, we zijn momenteel gefocust op de derde plaats en daar gaapt nog een gat van vijf punten. Zeker niet onoverbrugbaar maar dan moet je een wedstrijd als deze wel zien te winnen, en dat is gelukkig goed gelukt. “ Het feit, dat een voetballoze periode van zes weken niet bepaald bevorderlijk is voor je wedstrijdritme beaamde de Sliedrechtse no. 10 volledig. ,,Maar dat is een moeilijkheidsfactor, waar iedereen op zo’n dag mee te maken heeft. Wij hebben toch ondanks de moeilijke omstandigheden qua training leuke dingen kunnen doen zoals het trainingskamp in Brunssum, hetgeen voor de sfeer in de groep alleen maar positief heeft gewerkt. Deze overwinning geeft natuurlijk ook de nodige moraal voor komende zaterdag wanneer wij bij koploper Stedoco op bezoek gaan. Wij hebben daar zeker kansen en zullen met de juiste instelling en scherpte best wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.“

Beide teams gingen aanvankelijk met een offensieve instelling van start zodat de eerste helft weliswaar niet hoogstaand was, maar wel gelijkopgaand met een iets beter verzorgd veldspel bij de geelhemden uit Meerkerk. De enige kans was desalniettemin voor Sliedrecht, toen Roy Leeuwestein en Goksel Cakir gezamenlijk voor doelman Klaas Jan van Zessen opdoken, maar geen van beiden het doeltreffende schot wilde afvuren. Na rust opnieuw Meerkerk dat het initiatief naar zich toe wilde trekken, maar in een tegenaanval van Sliedrecht te maken krijgt met de bijzondere talenten van Goksel Cakir, die een afvallende bal in de 66e minuut in de verre hoek schiet. (1-0). De ban leek gebroken, Meerkerk-coach van den Dungen trachtte met twee verse wissels nieuwe impulsen te brengen in zijn team, doch de tweede Sliedrechtse treffer zette een fikse streep door de rekening. Een ogenschijnlijk correcte schouderduw van Gert Jan Koekkoek werd door arbiter Jobse goed genoeg bevonden voor een strafschop, die Roy Leeuwestein onberispelijk inschoot. Even later bekroonde Roy een goede wedstrijd door opnieuw het net te vinden: 3-0.