Thema-avond over oorsuizen in De Lockhorst

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) afdeling Rotterdam e.o. houdt donderdag 11 februari in De Lockhorst een voorlichtingsavond over oorsuizen, oftewel tinnitus. Tinnitus is een aandoening waar tienduizenden mensen in Nederland in meer of mindere mate last van hebben, dit kan variëren van minimaal tot ontwrichting van het leven. Mensen horen geluiden in hun hoofd zonder dat een externe geluidsbron aanwezig is en kan in alle mogelijke vormen voorkomen, hard of zacht, continu of wisselend, fluiten, suizen, muziek, enzovoort.

Spreker is de heer P. van der Ende, voorzitter van de Commissie Tinnitus en Hyperacusis van de NVVS en ervaringsdeskundig. Hij gaat in op de oorzaken, gevolgen voor het dagelijks leven met constante herrie in je hoofd, behandelmethoden, medicijnen, nieuwe ontwikkelingen, acceptatie, handige tips en leren omgaan met Tinnitus.

De voorlichtingsavond is in Partycentrum de Lockhorst, van 19.30 tot 21.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Toegang gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via mevrouw R. Jongerius, tel. 0184-661318 of de heer A. den Toom, tel. 0184-682045.

advertentie
advertentie