Sliedrecht Sport wint gemakkelijk van Peelpush

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Happy-end aan het slot van de laatste competitiewedstrijd in de eerste ronde van de DELA-League : Sliedrecht Sport maakt een vreugde dansje onder een klaterend applaus van de supporters op de tribunes van De Stoep. De zonder problemen met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen hekkensluiter Peelpush (25-16, 25-13, 25-19) zette het team vast op de vierde plaats in de eindstand van de reguliere competitie, hetgeen Sliedrecht Sport het recht verschaft deel te nemen aan de kampioenspoule die vanaf zaterdag 5 februari van start gaat. Samen met Heutink Pollux, TVC Amstelveen en PND/VC Weert gaat Sliedrecht Sport trachten een zo goed mogelijke positie te verschaffen voor de afsluitende play-offs en de finalewedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

Na de wat stroeve wedstrijdenreeks van de maand januari wilde de selectie van Meino Rozendal op een ontspannen maar wel geconcentreerde wijze de klus klaren. Het piepjonge Peelpush (gemiddelde leeftijd 20 jaar) werkte daar onbewust volledig aan mee, door dankzij een hoge eigen foutenlast continu ver achter de feiten aan te lopen. Vandaar ook dat Sliedrecht Sport eigenlijk op geen enkel moment in de wedstrijd gas bij hoefde te geven en simpel het karwei wist te klaren. Extra positieve aspecten waren de goede spelmomenten van Karine Muilwijk, de voorzichtige come-back van Fanny Lafeber, die herstellende is van een knieblessure en het feit, dat alle speelsters de nodige speelminuten kregen.

Komend weekeinde heeft Sliedrecht Sport geen competitie verplichtingen en kan het zich in alle rust gaan voorbereiden aan de zware klus tegen de top 3 van Nederland.

Een extra vergadering, afgelopen maandagavond in Houten, van het Top League Bureau met de clubs uit de A- en de B-League heeft tot resultaat gehad dat met ingang van het komend seizoen het aantal clubs in de hoogste afdeling zal worden uitgebreid van 8 naar 10 clubs. Tevens zal er in het seizoen 2010-2011 geen degradatie/promotie regeling van kracht zijn om alle, maar vooral de nieuwe clubs in alle rust te laten wennen aan het functioneren op het hoogste niveau. En passant betekent dit tevens, dat er aan het eind van dit seizoen geen degradatie zal zijn voor de nummers 11 en 12 uit de B-League, waardoor bijvoorbeeld de mannen van Sliedrecht Sport verzekerd zijn van tenminste één extra seizoen in de op-één-na hoogste afdeling van het volleybal in Nederland.

advertentie
advertentie