Nu niets doen is geen optie

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Michel van de Ven is lijstduwer van de partij waarvan zijn vader Remco de lijsttrekker is. Michel: ,,Ik ben al zo’n 20 jaar lid van de VVD, maar ik heb ook ooit op PS gestemd. Toen hing de verkiezingsaffiche van mijn vader beneden en die van mij boven. Maar de VVD past bij hoe ik in het leven sta. Ik hecht aan persoonlijke vrijheid en zelfbeschikking. Ik ben voor een functionele overheid die doet wat ze moet, maar niet meer dan dat. Met zo min mogelijk regels een zo groot mogelijk effect bereiken."

Door Margreet Strijker

Wat VVD Sliedrecht betreft vindt hij een schoon milieu één van de belangrijkste punten. ,,Het beleid ten opzichte van de overkant heeft prioriteit. Het sleept zich al zolang voort. We zitten hier al in een omgeving die een extra druk op het milieu legt: vlakbij snelwegen, Du Pont en Rotterdam. Die asbeststort hebben we daar echt niet bij nodig. Het is niet alleen voor onszelf, maar vooral voor de generaties die na ons komen. Laten we zorgen voor zo min mogelijk rotzooi.”

Ook wat betreft huisvesting kiest Michel voor de jeugd. De VVD is het er niet mee eens dat er vooralsnog niet gebouwd mag worden in het Groene Hart en vindt dat aan het gebied aangepaste bebouwing realiseerbaar moet zijn. ,,De situatie is dat Sliedrecht ingeklemd ligt tussen rivier, snelweg en spoorbaan, wat erg beperkte mogelijkheden geeft om mensen te huisvesten. Doordat dit de huizenprijs opdrijft, heb ik al heel wat leeftijdgenoten naar elders zien vertrekken. Ik vind dat de jeugd ook het recht heeft hier een start te kunnen maken. Mijn vader refereert vaak aan de belangen van koeien ten opzichte van mensen. En ik sluit me daarbij aan. Mensen zijn belangrijker dan gecultiveerde natuur. Al dat groen hebben we ooit zelf aangelegd, eigenlijk is er weinig natuurlijks meer aan.”

Nog een goede reden waarom de kiezers op de VVD moeten stemmen is omdat veiligheid centraal staat in het partijprogramma: ‘Nu niets doen is geen optie!!’ aldus de lijstduwer. ,,De Randstad komt steeds dichterbij. Ik vind dat we lokaal niet alleen aan symptoom bestrijding moeten doen. Iedereen is ook zelf verantwoordelijk voor zijn veiligheid. Als de jeugd ontspoort, begint het thuis bij pa en ma. Ouders zijn verantwoordelijk. Ik ben hier opgegroeid en heb altijd geleefd met een hoog gevoel van veiligheid. Het zou fijn zij als dat over 10 en 20 jaar nog zo is.”

Michel stond al meerdere keren op de kieslijst van de VVD. Dat hij altijd een plekje in de onderste regionen heeft is een bewuste keuze. ,,Ik heb een eigen bedrijf en ben daar altijd volop mee bezig, dus het is niet realistisch om nu een actievere rol in de plaatselijke politiek te gaan spelen.” Op de vraag wat hij zal doen mocht hij met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen worden is het antwoord: ,,Ik besef dat het zou kunnen gebeuren. Als je op zo’n lijst gaat staan moet je de consequenties nemen. Het roept verplichtingen op, dus dan moet je het gewoon doen.”

advertentie
advertentie