Synergos ging live met drie shows vol sport en spektakel

31 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Omnisportvereniging Synergos ging zaterdag 30 januari live met drie spectaculaire tv-shows ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum. Floormanager, cameraploeg, geluidsmensen, lichttechnici en heel veel mensen achter de schermen zorgden ervoor dat de ruim 500 Synergos leden alle ruimte kregen hun sportieve prestaties te tonen in sporthal De Stoep. Kinderen en de wat oudere jeugd van de disciplines (ritmische) gymnastiek, (space) turnen, (street- en mixed) dance en zumba gaven in op het thema tv geïnspireerde demonstraties. Een kleine greep uit de in totaal veertig shows: Mega Mindy, Synergos Powerrrrr, Mary Poppins, Spirit en X-Factor.

Door Margreet Strijker en Nanne Hartog

Echte showtrappen en twee bijna net zo ‘echte Hilversummer’ presenatoren achter hun ‘RTL Boulevard desk’ gaven met hun gezellig geklets en heel veel informatie over de optredende groepen en hun leiding het geheel precies de juist tv-sfeer mee. De meiden waar Het Kompas een paar weken geleden een kijkje mocht nemen tijdens de repetitie gaven gekleed in rood en wit met gouden pompons een wervelende High School Musical act met een duizelingwekkende mede door hen zelf ontwikkelde choreografie: er werd door en langs elkaar heen geradslagd, gesprongen, gehandstand en gezweefrold al dan niet op kasten en trampolines. Er was een kleurige circusstoet die met op stelten, op de mat en de evenwichtsbalk hun kunsten vertoonden. Er was ‘Weerbericht’ door schattige peuters met parapluutjes en een andere peuter/oudergroep trad op in Sesamstraat. Kleuters deden in pyjama aan ochtendgymnastiek.

De selectiegroep leek in ‘Let’s Gym’ soms wel te zweven en dat kwam niet alleen door het oranje doorzichtige tule waarin ze gehuld waren, maar vooral door hun prestaties. De jongens lieten met hun versie van ‘Ik wed dat ik het kan’ zien dat het lukte om met z’n tienen op de Pegasus te liggen. Er was een bloedstollende versie van ‘Thriller’ en een sexy ‘Big Spender’ act waarin live gezongen werd. Idolsachtige taferelen met gillende meiden deden zich voor toen de veelbelovende Synergos ster Melvin zijn kunsten op de airtumbling vertoonde. Hier was de floormanager overbodig met zijn ‘wave’ of 'applaus’ bordjes.

Niet alleen de 5-koppige jubileumcommissie maar zeker ook de leiding van alle optredende Synergos disciplines: Esmeralda, Ilse, Fleur, Jan, Lia, Lobke, Mariëtte, Martha, Moira, Nanne, Nannie, Sandra, Sara, Sion, Tamar, Teus en hun vaak erg jonge assistenten mogen gerust heel trots zijn op wat ze neergezet hebben met z’n allen. En dat geldt zeker ook voor al die mensen in het zwart, die onopvallend steeds maar weer heen en weer rennend met toestellen, matten en andere rekwisieten de vloer gereed maakten voor de volgende show. Waarbij gemeld kan worden dat velen hierin dubbelrollen vervulden. Een gegeven dat toont dat Synergos er nog heel goed leiding, maar vooral ook bestuursleden en hulpouders bij gebruiken kan. Ook is er bij de meeste groepen ruimte voor nieuwe sporters.

Zie: www.omnisport-synergos.nl.

advertentie
advertentie