Synergos houdt derby één helft spannend

1 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vaak zijn het spannende duels, de wedstrijden tussen de eerste damesteams van Synergos en Klipperstars, omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ook zaterdag ging het in Nieuw Lekkerland de hele eerste helft gelijk op, maar na rust was Klipperstars de duidelijk beter en moesten de Sliedrechtse basketbalsters genoegen nemen met een eindstand van 44-27.

De dames van Synergos kregen de opdracht mee om rustig en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Synergos voerde deze opdracht prima uit en begon uitstekend aan de wedstrijd. Natascha van den Berg opende de score voor Synergos met een mooi schot. De bal werd, onder leiding van het jonge talent Tamara Plieger, rond gespeeld tot er een goede schotkansen waren. De coach van Klipperstars moest al snel een time-out nemen om zijn meiden wakker te schudden. Dat lukte, Klipperstars begon direct met het tegenoffensief. Beide ploegen konden niet ver uitlopen en de strijd ging dus tot de rust gelijk op.

Klipperstars kwam na de rust fanatieker uit de kleedkamer en kwam in de derde periode op voorsprong. Synergos probeerde aan te klampen, maar de foutenlast stapelde zich op. Klipperstars benutte de vrije worpen goed. De vierde periode was Synergos de concentratie en de kracht kwijt en kon de achterstand niet meer inhalen: 44-27.

De volgende wedstrijd is zaterdag 6 februari in De Valk om 20.30 uur tegen Rivertrotters.