Geen punten voor Sliedrecht Sport in Amstelveen

2 februari 2010 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN - De mannen van Sliedrecht Sport zijn er ook tegen het laag geklasseerde Martinus niet in geslaagd de negatieve spiraal van een serie van 4 nederlagen tot staan te brengen. In Amstelveen hield het geroutineerde Martinus de volledige buit in de eigen Bankrashal en boorde daarmee de positieve bedoelingen van de gasten uit de Alblasserwaard resoluut de bodem in: 3-1 (25-23, 25-19, 24-26, 25-18).

Wekenlang was met name naar de start van deze serie wedstrijden toegewerkt, waarin de hoop was gevestigd om tegen minder hoog geklasseerde tegenstanders als Martinus, VoCASA en Next Volley Dordrecht het puntensaldo enigszins op te kunnen vijzelen. Nu onder invloed van de herindeling van de A League (het aantal clubs wordt uitgebreid naar 10) degradatie in de B League dit seizoen van de baan is zou je kunnen suggereren dat het “heilige moeten” bij de staartclubs niet meer aanwezig is en van een echte degradatiestrijd geen sprake meer is. Desalniettemin had Sliedrecht Sport de intentie om vanuit een flitsende start de opponent uit Amstelveen in de wurggreep te nemen. Aanvankelijk leek dat te lukken, echter de 1-7 voorsprong werd gaandeweg de eerste set door de geslepen oude Amstelveense vossen geleidelijk aan weggewerkt en men wist op het juiste moment alsnog toe te slaan: 25-23. In de tweede set speelde Sliedrecht Sport, overtuigd als men was van een beter niveau, toch te slordig en verzuimde het om op de juiste momenten toe te slaan, Martinus profiteerde vervolgens dankbaar: 25-19.

In de derde set leek Sliedrecht Sport het lek boven water te hebben en bleek het steeds de bovenliggende ploeg ondanks enige strubbelingen in de slotfase: 24-26. Daar waar de servicedruk van Martinus in de vierde set toenam, grossierde Sliedrecht Sport in eigen fouten en bleef de service van een bedenkelijk niveau, hetgeen Martinus niet meer in de problemen bracht: 25-18.

Zaterdag ontvangt Sliedrecht Sport de nummer zeven van de ranglijst, VoCASA uit Nijmegen in sporthal De Stoep. Teambegeleider Eric van Heteren schonk het team afgelopen zaterdag symbolisch een prachtige kaars en sprak daarbij de hoop uit, dat deze niet al in februari al zou doven. Aanvang 19.30 uur.

advertentie
advertentie