Kamerleden ChristenUnie naar Sliedrecht

2 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Omdat de onrust over de Derde Merwedehaven eind vorig jaar opnieuw de kop op stak, vond de SGP-ChristenUniefractie in Sliedrecht het nodig dat dit probleem ook bij onze Tweede Kamerfracties bekend zou worden. Inmiddels is voor 12 februari een werkbezoek door de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie aan Sliedrecht toegezegd. ,,We gaan zeker langs de Derde Merwedehaven maar zullen ons verder bijvoorbeeld ook bezig houden met de verstedelijking van ons dorp”, zegt Jan Buchner, lid van de lokale SGP-ChristenUniefractie. ’s Avonds is er een openbare verkiezingsavond.

,,We waren aangenaam verrast toen we een telefoontje kregen dat de kamerleden vanuit Den Haag op werkbezoek wilden komen”, aldus Jan Buchner. Er is intussen een programma opgesteld. Behalve een bezoek door Esmé Wiegman aan de Derde Merwedehaven zal Cynthia Ortega een bezoek brengen aan het Sliedrechtse bedrijfsleven en een gesprek hebben over de sociale voorzieningen en het minimabeleid, terwijl Arie Slob uitgenodigd wordt voor een huiskamergesprek met een groep willekeurige Sliedrechtse burgers. Uiteraard zal de Tweede Kamerfractie ook ontvangen worden door het Sliedrechtse college van B en W.

’s Avonds is er in het CJMV-gebouw een openbare verkiezingsavond gepland waar Esmé Wiegman het woord zal voeren en ook wil weten hoe de burgers van Sliedrecht erover denken. Jan Buchner: ,,Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen halen we alles uit de kast om de kamerleden te laten zien wat de lokale problemen zijn. Dat gebeurt vooral overdag. De verkiezingsavond gaat dan ook niet over landelijke politiek maar over Sliedrechtse zaken”.

Iedereen is welkom op de bijeenkomst op vrijdag 12 februari vanaf 20.00 uur.

Meer nieuws op: www.sliedrecht.sgp-christenunie.nl.

advertentie
advertentie