Drugsdealer gaat weer de fout in

2 februari 2010 om 00:00 Nieuws

‘Hij verkocht

het om huur

te betalen’

SLIEDRECHT - ,,In totaal dertig tot veertig gram. Ik heb er twee keer de huur van kunnen betalen. Daar deed ik het ook voor.” De 39-jarige J.S. uit Sliedrecht stond dinsdagmorgen terecht voor de meervoudige kamer in Dordrecht omdat hij van december 2006 tot december 2009 van huis uit cocaïne heeft bereid en verkocht. Althans, zo luidt de tenlastelegging. Volgens de verdachte heeft hij, omdat hij in geldnood zat, alleen in de vier maanden voor zijn arrestatie coke gedeald.

Door Erik de Bruin

De officier kwam in zijn requisitoir terug op de tenlastelegging. Een man die door S. van cocaïne werd voorzien had verklaard dat de verdachte zich daar in de afgelopen drie jaar aan heeft bezondigd. Zijn verklaring loopt echter niet parallel met de verklaringen van andere gebruikers, die allen spreken over een tijdsbestek van een jaar. Hoewel S. sprak over slechts een aantal maanden wenste de officier daar wel aan vast te houden. Hij eiste een zware straf: twee jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. ,,Meneer was gewaarschuwd. Hij heeft twee keer eerder een lange gevangenisstraf uitgezeten wegens handel in harddrugs.” De advocate van S. pleitte ervoor dat een groot deel van de onvoorwaardelijke straf wordt omgezet in voorwaardelijk. ,,Mijn cliënt is er veel aan gelegen zijn leven op de rails te krijgen. Zijn moeder wil hem daarin ondersteunen.” Ze sprak over een noodsprong. ,,Uit telefoontaps blijkt dat hij niet constant aan het handelen was en bij hem thuis zijn geen grote hoeveelheden in beslag genomen. Hij verkocht het om de huur te kunnen betalen.”

S. raakte in augustus zijn baan kwijt. Volgens zijn baas maakte hij de tent kapot met zijn drugsverkoop wat impliceert dat hij toen al aan het dealen was. Volgens de verdachte was dat absoluut niet aan de gang. Ook weersprak hij de kritiek van buurtbewoners dat hij overlast veroorzaakte. ,,Er kwamen wél veel mensen over de vloer. Vooral vrienden. Aan een stuk of vijf, zes personen heb ik verkocht, maar niet elke week. Ze kwamen langs als ze geld hadden.” Naast het feit dat hij al twee maanden in voorarrest zit en een uitkering heeft aangevraagd omdat hij geen werk heeft kampt de Sliedrechter met medische problemen, verslavingsproblemen en huisvestingsproblemen. Hij is door de woningbouwvereniging uit huis gezet. S. is al eerder veroordeeld wegens drugshandel in 2001 (36 maanden waarvan slechts zes voorwaardelijk) en 2005 (vijf maanden). De rechter doet uitspraak op zaterdag 16 februari.

advertentie
advertentie