Sliedrechtse Laura Hokken is moeder van Roodkapje

5 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – RoodKapje is een ‘smakelijk en hilarisch sprookje’ van Jeugdtheater Hofplein. De Sliedrechtse 15-jarige Laura Hokken speelt de moeder van RoodKapje in deze productie die morgen, zaterdag 6 februari in première gaat. Laura volgt sinds vier jaar lessen bij Jeugdtheater Hofplein en zit in het derde jaar van de theaterklas van Mavo Stek. Maar haar passie voor toneel begon al veel eerder. ,,Ik was altijd bezig met verkleden en dansjes doen. Er is bijna geen kinderfoto waarop ik niet sta in een prinsessenjurk of dokterspakje.”

Door: Margreet Strijker

Familie Kapje bestaat uit vader, moeder, dochters Linda, Roos, Jessica en oma Kapje. Nadat Roos een rode hoofddoek cadeau gekregen heeft wordt ze Rood Kapje genoemd. Met een mandje vers gebakken wafels gaat ze naar oma. In het bos ontmoet zij houthakkers, takkewijven, inspecterende ambtenaren en de stoere jager. En John de Wolf.

Het Sprookje begint op sinterklaasavond met de hele familie. In de derde scene heeft Laura een flinke rol als ze de zusjes vertelt dat oma ziek is. ,,En dan zit mijn moeder gedeelte er alweer op.” Ze is ook nog een dansende en zingende ambtenaar in het ensemble en speelt een houthakker. Over de vraag wat ze graag kwijt wil aan de Kompaslezers hoeft ze niet na te denken: ,,Nou dat iedereen moet komen natuurlijk. Het is leuk voor kinderen, maar ook geweldig grappig voor volwassenen. John de Wolf is bijvoorbeeld een vegetarische Elvis Presley achtige-puber. Alles loopt goed af. Iedereen wordt weer levend en gaat dansen. En de wolf gaat naar Artis. Het is een echte feelgood musical.”

Van 5 februari t/m 7 maart in de weekends te zien in Theater 222 in Rotterdam. Reserveren: 010-2435050 of via www.jeugdtheaterhofplein.nl.

Op 12 en 13 maart in CSG De Lage Waard in Papendrecht. Reserveren bij Theater de Willem: 078-6158226 of via www.theaterdewillem.nl.

advertentie
advertentie