Streekderby Synergos - River Trotters

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse damesteam van Synergos moest zaterdag aantreden tegen het derde team van River Trotters uit Hardinxveld-Giesendam. Het was een thuiswedstrijd in sporthal De Valk.

In de eerste helft ging Synergos goed van start, maar doordat Hardinxveld goed rond passte en beter op schot was, eindigde de eerste periode met een kleine achterstand voor de Slietrechtse dames. De stand aan het einde van de eerste periode was 9-14. De tweede periode werd er regelmatig op de break gelopen zo haalde Synergos menig punt binnen. Vooral Manon de Gelder stond uitstekend te rebounden, wat dan weer in balbezit voor Synergos resulteerde. Patricia Hartog ging goed inside en pakte zo haar punten mee. De dames gingen de rust in met een stand van 19-30 in het voordeel van River Trotters.

Na de rust leek Synergos goed uitgerust. Er werd veel op de break gelopen en hieruit scoorde Wendela Van Wingerden veel. Het lukte de River Trotters niet om de Sliedrechtse dames bij te houden, zowel in snelheid als in score. De derde periode werd daardoor met winst afgesloten, maar Synergos was er nog niet. De stand na de drede periode was 31-39 in het voordeel van River Trotters.

In het vierde kwart ging Synergos wat slordiger spelen en werd er minder goed gepasst, wat regelmatig tot balverlies leidde. Er werd nog een time-out genomen. Coach Henk de Gelder vertelde vooral zorgvuldig en geconcentreerd te blijven spelen. De dames uit Hardinxveld gaven de winst niet meer weg en gingen met de winst naar huis. De eindstand was 39-47.

De volgende thuiswedstrijd van Synergos dames 1 is pas op 06-03-2010 om 18.45uur in sporthal De Valk. Er wordt dan gespeeld tegen Baros uit Rotterdam. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden. In de uitwedstrijd enkele weken geleden wisten de dames van Synergos daar een mooie winst te halen. De toegang tot de sporthal is gratis.

Topscoorders Sliedrecht:

Wendela van Wingerden: 15 punten

Patricia Hartog: 12 punten

Natascha van den Berg: 7 punten

advertentie
advertentie