Sliedrecht weet het doel te vinden in de mist

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op basis van het spelbeeld in de eerste helft en de kansen uit het tweede bedrijf was er op de 3-1 overwinning van Sliedrecht niet veel aan te merken. Everstein deed hun uiterste best, maar de snelheid en het inzicht van de Sliedrechtse aanvallers gaven de doorslag in het voordeel van de thuisclub.

Het veld van Sliedrecht was goed bespeelbaar, doch gehuld in nevel, toen de mannen om half drie aan de klus begonnen. Na tien minuten kwam het eerste gevaar van de thuisclub. Over links zette de spelers van de thuisclub net iets feller door dan hun roodwitte opponenten. Hierdoor ontstond een vrije schietkans, maar het leder verdween toch nog redelijk ver voorlangs het doel van Martin. Na een kwartier deed Everstein iets terug. Een vrije trap resulteerde in een kopbal, die echter kracht mistte om de Sliedrechtse doelman in de problemen te brengen. Weer twee minuten later was het voor het eerst raak voor de thuisploeg “uit de lucht vallen”. .

De laatste paar minuten voor de pauze kregen beide teams nog een grote kans. Eerst mocht de thuisclub nog eens lekker combineren over links, waarna de voorzet werd over gekopt. Het mooiste cadeau kwam echter nog voor Everstein. Een vrije trap werd door een verdediger van Sliedrecht volledig verkeerd geraakt. De aanvoerder van Everstein kopte de bal echter, geheel vrij voor de goal, in de handen van de doelman.

Dit moment en de fase direct na de pauze waren mede bepalend voor het duel. In plaats van 1-1 bleef het bij een 1-0 ruststand. Na de hervatting viel eigenlijk direct de beslissing. Ook dit keer over de linkerflank van Sliedrecht. Een snelle combinatie bracht de bal scherp voor het doel. In twee keer werd de bal achter de kansloze doelman van Everstein geschoten: 2-0.

Ondanks de mooie voorsprong bleef Sliedrecht de aanval opzoeken. Daardoor kreeg ook Everstein de ruimte. In de 57e minuut werd de 2-1 gemaakt en daarna volgden een serie kansen voor de gasten door onzeker verdedigingswerk van Sliedrecht.

Zo’n vijf minuten voor het einde leek Everstein een strafschop te krijgen toen een aanvaller tussen twee verdedigers doorsnelde en werd opgevangen door één van de twee. De arbiter floot ook, maar gaf, gelukkig voor Sliedrecht een vrije schop die niets opleverde voor Everstein. In de eerste minuut van de blessuretijd besliste Sliedrecht de wedstrijd beslissen door een mooie stijgend schot: 3-1.