Rick en Sharon vallen in de prijzen

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een bomvolle Lockhorst zijn vrijdagavond de prijzen uitgereikt aan Sliedrechts meest opzienbarende sporters van 2009. Bij de mannen mocht voetballer Rick Stuy van de Herik de beker overnemen van Aart van Wijk. Bij de vrouwen ging de prijs naar karateka Sharon de Bruin. Beste sportploeg werd het tweede damesteam van Sliedrecht Sport en de prijs van beste sportclub was voor Korfbalvereniging Merwede. Talent van het jaar is tennisser Don Kros en tot slot mocht de Zondag 2 van vv Sliedrecht het podium opkomen om de sportiviteitsprijs in ontavngst te nemen.

Tot half december kon sportminnend Sliedrecht de voordrachten indienen, die uiteindelijk moesten leiden tot een nominatie in de categorie Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportvereniging van het Jaar. Vervolgens was het de beurt aan de vakjury om de nominaties op waarde in te schatten. Voorzitter Jan van Neerbos kon ditmaal profiteren van de steun van twee absolute topsporters, te weten: turnster en tweemaal winnaar van de titel Sportvrouw van het jaar Hanneke de Kock en voormalige topschaatser en kernploeglid André Kraaijeveld.

Uit de genomineerde sportmannen, atleet en winnaar van vorig jaar Aart van Wijk, karateka Guus van Wingerden en voetballer Rick Stuy van de Herik verkozen zij de laatste tot winnaar. Rick is 16 jaar en aanvoerder van de B1 jeugd van Sparta. Door zijn goede prestaties is Rick opgenomen in het nationale elftal onder 16 jaar en in de Nederlandse selectie van spelers onder 17 jaar. Rick heeft de officiële topsportstatus en volgt in Rotterdam een MBO-opleiding die helemaal is afgestemd op zijn voetbalcarrière. Nog voor zijn 16e verjaardag kreeg hij een 3-jarig contract aangeboden bij Sparta.

Bij de dames ging de strijd tussen volleybalster Mariska koster, wielrenster Josien van Wingerden en karateka Sharon de Bruin. De prijs ging naar Sharon, de 21 jarige dochter van de bekende Sliedrechtse karateka en sportschoolhouder Jan de Bruin. In juli 2009 behaalde zij de felbegeerde zwarte band, iets wat maar weinig vrouwen in Nederland hebben weten te breiken.na een fysiek en mentaal zwaar examen, dat 4,5 uur in beslag nam, mocht zij deze relikwie met bijbehorende oorkonde in ontvangst nemen uit handen van Shihan Jon Bluming, die beschouwd wordt als de grondlegger van deze sport in Europa.

Sportploeg van 2009 werd het tweede damesteam van Sliedrecht Sport dat in vier jaar drie keer wist te promoveren en zo van de promotieklasse naar de eerste divisie steeg. Hierin heeft het volleybalteam in het debuutjaar al aansluiting weten te vinden bij de middenmoot. Het reserveteam kan zo als prima springplank fungeren voor het eerste damesteam. Dit heeft het jonge team onder leiding van Arie van Wolferen alleen kunnen bereiken door keihard te trainen met een flinke dosis enthousiasme.

De Sliedrechtse korfbalclub Merwede mag zich sportvereniging van het jaar noemen. De club heeft het afgelopen jaar een grote groei gekend, met name bij de jeugdleden. Niet in de laatste plaats omdat er voor de jeugd het hele jaar door veel extra activiteiten op touw gezet worden. Ook is er sinds kort een G-team voor spelers met een licht verstandelijke beperking. Dit team is geheel geïntegreerd binnen de vereniging, speelt in een eigen competitie en helpt ook mee bij bardiensten en zaalwachten. Dit kon mede bereikt worden door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers binnen de club.

De nog jonge tennisser Don Kros werd gekozen tot Talent van het Jaar en kreeg de aanmoedigingsprijs, een cheque ter waarde van € 500, uitgereikt door Rabobank-vertegenwoordigster mevrouw Marjanne Roest. Don Kros startte op 6 jarige leeftijd met tennis en ging al snel toernooien spelen die hij in zijn leeftijdscategorie bijna allemaal won. Hij werd gevraagd voor de Bond te gaan spelen en nam daarnaast privé les bij Rob Koutstaal. Hij traint nu bij Victoria in Rotterdam en volgt daar aan het Thorbecke College een LOOT-opleiding (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport). Hij heeft de Topsport-status en zijn ambities zijn duidelijk: proftennisser worden.

De 'Special Award' was voor het zondagelftal van de voetbalvereniging Sliedrecht. Deze speciale sportiviteitsprijs kreeg het team als eerbetoon voor hun eerlijke spel en de sportieve reacties van vele tegenstanders uit de Gelderse competitie waar het team uit Sliedrecht nu in speelt. Niet alleen is het team (waarvan de jongste speler net 20 is en de oudste 68 jaar) net Winterkampioen geworden, maar ook buiten het veld wordt hun naam positief genoemd. Zo heeft het team na afloop van elke thuiswedstrijd óók voor de tegenstander soep en bitterballen, ongeacht wat de uitslag is.

Op de foto: Aanvoerder Tako Stierman krijgt uit handen van wethouder Remco v.d. Ven de Sportiviteitsprijs. (Foto: Petra Vogel).

advertentie
advertentie