De Mantelzorgwijzer

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Mantelzorgwegwijzer is dé digitale informatieplek voor de mantelzorger in de regio. De afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Drechtsteden en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Platform Mantelzorg Zuid-Holland Zuid hebben alle belangrijke informatie op het gebied van mantelzorg gebundeld en toegankelijk gemaakt via de websites: www.meedrechtsteden.nl en www.meeav.nl.

Hoe regel ik zorg en hulp als ik dat nodig heb? Hoe combineer ik mijn werk met mantelzorg? Waar kan ik andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen delen? Hoe vraag ik het mantelzorgcompliment aan? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden in de Mantelzorgwegwijzer. Alle mantelzorgers uit de regio die behoefte hebben aan informatie zijn hier aan het juiste adres.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. In 2007 telde Nederland ruim 3,5 miljoen mantelzorgers. Een deel van die groep voelt zich zwaar belast of zelfs overbelast (bron: SCP). Het is belangrijk dat mantelzorgers op de hoogte zijn van belangrijke zaken op het gebied van mantelzorg. In de Mantelzorgwegwijzer vindt u specifieke telefoonnummers, adressen en websites.

Voor overige vragen en/of ondersteuning van de afdeling Mantelzorgondersteuning van MEE kunt u contact opnemen met het Servicebureau van MEE, telefoonnummer 0900 202 06 72 (lokaal tarief) of een email sturen naar servicebureau@meedrechtsteden.nl of servicebureau@meeav.nl.

advertentie
advertentie