‘Droppie als dijkwacht’

11 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Waterschappen

lanceren nieuw

lespakket voor jeugd

GROOT-AMMERS - Sinds kort beschikken de waterschappen over een nieuw lespakket om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met waterbeheer en waterveiligheid. Op woensdag 17 februari om 10.00 uur geeft Waterschap Rivierenland de landelijke ‘kick-off’ van ‘Droppie als dijkwacht’. Een groep leerlingen van basisschool “Klim-op” uit Hoornaar in Zuid-Holland, gaat dan voor het eerst aan de slag als dijkwacht op de nabijgelegen Lekdijk. Na een officieel moment in Streekcentrum Het Liesvelt te Groot-Ammers, wordt het lespakket op ludieke wijze door Droppie Water zelf gepresenteerd. Hierna gaan de kinderen op een leerzame en spannende manier het schouwen en bewaken van de dijk beleven. Op deze manier komt een eeuwenoude kerntaak van de waterschappen nadrukkelijk onder de aandacht van de jeugd.

Water en Nederland zijn nauw met elkaar zijn verbonden. De manier waarop we met water omgaan bepaalt onze toekomst. Om die reden beschouwen veel waterschappen watereducatie als een absolute must. Droppie is daarbij een grote hulp.

Veel kinderen in Nederland kennen Droppie Water al jaren als vertegenwoordiger van de waterschappen. Hij leert hen over het belang van schoon water, waterzuivering, wateroverlast en waterpret. Droppie Water, een creatie van de bekende striptekenaar Robert van der Kroft, ‘draagt’ het educatief materiaal en lespakketten die de waterschappen aan basisscholen ter beschikking stellen.

Vanuit de werkgroep Droppie Water, de Unie van Waterschappen en het campagneteam Nederland leeft met Water is nu het lespakket ‘Droppie als dijkwacht’ ontwikkeld. Hiermee wordt het aspect van de aanwezigheid en de veiligheid van de dijken en kaden in ons land voor kinderen nader uitgelegd. Het lespakket kan als activiteit zowel binnen- als buitenschools gebruikt worden. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar, groep 5/6. De tijdsduur bedraagt ca. 45 minuten tot een uur. Belangstellende scholen kunnen contact opnemen met Anne-Marijke van Hoek, educatieadviseur Waterschap Rivierenland: 0344-649169.

advertentie
advertentie