Eet een pannenkoek met de politiek

12 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op initiatief van de vereniging CJV/YMCA Sliedrecht wordt zaterdag 20 februari een meeting gehouden voor politiek geïnteresseerde jongeren, jonge gezinnen, jongdenkenden. Voor deze ontmoeting zijn de kopstukken uitgenodigd van de Sliedrechtse politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Tijdens dit treffen wordt een pannenkoek geserveerd en kunnen aanwezigen met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats in het eigen gebouw van de vereniging, het CJMV-gebouw aan de Stationsweg 29, waar iedere belangstellende tussen 17.00 en 19.00 uur hartelijk welkom is. Het gebouw staat open voor de mensen die al weten dat ze gaan stemmen, maar juist ook voor diegenen die niet willen gaan stemmen of die nog niet weten wie of welke partij men wil kiezen. De grootste pannenkoekenbakker van Sliedrecht is bereid gevonden de pannenkoeken voor dit evenement te bakken.

De organiserende vereniging CJV is aangesloten bij de Y(oung) M(en’s) C(hristian) A(ssociation), een wereldwijde organisatie met miljoenen leden in meer dan tachtig landen, waarbij iedereen welkom is, ongeacht afkomst, achtergrond of levensovertuiging. In Sliedrecht werkt de organisatie vanuit christelijke waarden al 130 jaar als maatschappelijke, oecumenische vrijwilligersorganisatie voor jeugd- en jongerenwerk. De CJV/YMCA wil een plek bieden waar jongeren zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen. Ze kunnen er samen lachen, hun talenten ontdekken en leren samenwerken, tijdens activiteiten die passen bij hun leeftijd en interesses. Zo wil de vereniging bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen. Vrijwilligers spelen een grote rol bij de CJV/YMCA. Vrijwel alle activiteiten voor de jeugd worden door hen bedacht en uitgevoerd.

Het symbool van de CJV/YMCA in Sliedrecht is de rode driehoek, die staat voor body, mind en spirit. De activiteiten doen een beroep op de totale mens, op lichaam, verstand en geest en gaan uit van normen en waarden die aan het evangelie zijn ontleend. CJV/YMCA werkt zonder overheidssubsidie en moet daarom altijd kostendekkend werken. Zaalverhuur is voor CJV/YMCA Sliedrecht, naast donaties en lidmaatschapsgeld een noodzakelijke inkomstenbron om veilig en comfortabel de diensten en activiteiten te kunnen blijven aanbieden.

advertentie
advertentie