Parochianen in actie voor goede doel

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Alle parochianen van de katholieke kerken in Sliedrecht, Alblasserdam en Papendrecht zamelen in de periode voor Pasen geld in voor het goede doel. Zij doen dit tijdens een Vastenaktieproject gehouden.

Tijdens het vijftigste jubileumjaar van Vastenaktie staat Malawi centraal. Dit project zorgt ervoor dat de lokale bevolking in Noord-Malawi zich aan kan passen aan de klimaatveranderingen zodat zij een eigen bron van inkomsten kunnen ontwikkelen en een duurzame toekomst op kunnen bouwen. In Malawi leven duizenden boerengezinnen van de landbouw. Door de klimaatverandering zijn de regenperiodes steeds korter en heviger en de droogteperiodes langer. Hierdoor wordt het voor hen bijna onmogelijk om in een goed levensonderhoud te voorzien, gezinnen leven hierdoor vaak maanden in hongersnood. A Cadecom, de partnerorganisatie van Vastenaktie, zet zich in om deze gezinnen nieuwe landbouwtechnieken te leren en andere soorten voedsel te laten verbouwen, zoals cassave, pinda’s en groenten die in tijden van droogte ook nog kunnen groeien. Ook leren de gezinnen het belang van irrigatie en hoe ze dit toe moeten passen. In heel droge delen worden bijvoorbeeld groenten geplant in grote plastic zakken om zo doelmatig mogelijk gebruik te maken van het schaarse water. Ook door het vervangen van vee dat veel water nodig heeft door bijvoorbeeld geiten, kan de voedselzekerheid van deze mensen worden veiliggesteld. De boeren investeren hun verbeterde opbrengsten van het land in elektriciteit, huisvesting, sanitair en scholing voor hun kinderen. Zo kunnen de mensen in Malawi zelf op eigen kracht verder bouwen aan een betere toekomst.

,,Cadecom werkt nu met een aantal groepen, maar er zijn meer werkgroepen nodig om veel meer mensen te helpen in hun strijd om hun bestaan en een kans op een duurzame ontwikkeling. Hiervoor is veel geld nodig voor de aanschaf van landbouwmaterialen zoals scheppen, zaden en gewassen. Daarbij is hulp hard nodig", aldus de parochianen.

Bijdragen kunnen worden gestort op rekeningnummer: 25.69.78.379 ten name van Onze Lieve Vrouwe Parochie onder vermelding van Vastenaktie 2010.

advertentie
advertentie