'Na mijn optreden hoop ik op boegeroep'

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Wie het in Sliedrecht wonende en werkende multitalent Bart Mijnster wel eens op het podium bezig wil zien en tegelijkertijd zijn of haar (klein)kinderen een plezierige middag wil bezorgen, heeft binnenkort de kans. ‘Hans & Grietje De Musical’ waarin hij de rol van de gierige Houthandelaar Van der Beurs vertolkt is komend weekend in Het Oude Luxor in Rotterdam te zien en de week daarop in De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Bart is echter ook ‘achter de schermen’ actief. Hij is medeverantwoordelijk voor het script, de liedteksten en de decorontwerpen voor deze familiemusical.

Door Margreet Strijker

Bart Mijnster (25) is sinds vijf jaar werkzaam (inclusief stage) bij Van Hoorne Events & Theaterproducties. Na zijn afstuderen aan de opleiding Leisuremanagement te Breda startte Bart met zijn studie muziektheater aan CODARTS conservatorium in Rotterdam. Maar na een jaartje werken en studeren, stopte hij met het laatste. Bart: ,,Het was niet meer te combineren en waarom zou ik eerst nog vier jaar gaan studeren om iets te worden dat ik al was.”

Tijdens het interview op een zaterdagmorgen in de keuken van het veelzijdige Sliedrechtse bedrijf aan de Kubus gebeurt er van alles. Collega’s van Bart maken de vrachtwagen en zichzelf gereed voor een optreden ergens in het land van de kindervoorstelling Karel de Kok. Een interieurverzorgster is aan het werk in het ene kantoor op de eerste etage. In het andere hangt Michael van Hoorne aan de telefoon met iemand die door de auditie voor ‘De Gelaarsde Kat’ de volgende musical van het bedrijf, heen gekomen is. Bart: ,,Dat is het leuke van hier werken. Je doet hier alles. Je bent erbij betrokken van het beginpunt van het proces tot aan het applaus na de voorstelling. Overigens hoop ik na mijn optreden in Hans & Grietje altijd op boegeroep. Ik speel een slechterik en hoe harder de kinderen boe roepen, hoe beter ik gespeeld heb.” De verhaallijn en de muziek van de voorstelling zijn zeer geschikt voor kleine kinderen. De enge dingen zijn eruit gehaald. Maar het decor, de kleding en de humor maken het ook voor volwassenen een leuke musical.

Bart maakt ook deel uit van het New Classic Quartet dat meermalen samen met Ernst Daniel Schmidt optrad. Ook werkte hij met bekende namen als Maud Mulder, Ben Cramer en Karin Bloemen. ,,In het echt is ze net zoals op het toneel, een leuke grapjas. Maar ze is ook heel erg van de kwaliteit, een echte vakvrouw.”

Momenteel is hij samen met zijn collega’s bezig aan de eerste serieuze theaterproductie voor volwassenen ‘1953 De Musical’ die te zien zal zijn vanaf januari 2011. De première van ‘De Gelaarsde Kat’ wordt dit jaar september verwacht.

‘Hans & Grietje De Musical’: Zondagmiddag 21 februari twee voorstellingen in Het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Reserveren: 010-4843333 Kaartprijs vanaf 10 euro. Zaterdagmiddag 27 februari in De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Reserveren: 0183-692222 Kaartprijs 18 euro Jeugd 16 euro. Zie ook: www.vanhoorneevents.nl.

Op de foto: Bart Mijnster als de gierige houthandelaar Van der Beurs.

advertentie
advertentie