Minister Donner bezoekt de Drechtsteden

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De CDA afdelingen in de regio Drechtsteden hebben maandag 22 februari voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek.

De eerste stop is in Zwijndrecht om 14.45 uur, waar de minister wordt ontvangen door de CDA lijsttrekkers Wil Hofland uit Zwijndrecht en Michiel van der Vlies uit Hendrik Ido Ambacht, plus wethouder van Stekelenburg. Deze eerste halte staat in het teken van levensloopbestendig wonen in de wijk Nederborg. De Stichting Ouderen Zwijndrecht, Stichting Philadelphia Zorg en Swinhove leggen uit hoe dit in zijn werk gaat. Een vitaal onderdeel in een levensloopbestendige wijk is de buurtwinkel, en dat is in Nederborg een speciaal exemplaar: Henk van Heck, oud-Fokkermedewerker en voormalig houder van de bloemenkiosk heeft daar een Spar-winkel opgezet, voor een deel bemenst met verstandelijk gehandicapten. De minister neemt de tijd om deze combinatie van onblusbare ondernemingslust en sociale betrokkenheid te bezoeken.

Om ongeveer 15.30 uur gaat de mininster verder naar Papendrecht, waar hij de lijsttrekkers Ad de Waard uit Sliedrecht en Egbert Lichtenberg uit Papendrecht zal ontmoeten bij de halte van de waterbus om 16.00 uur. Er vindt daar een gesprek plaats met de heer ten Hoopen, voorzitter van binnenschippersvereniging Schuttevaer over de moeilijke tijden voor de binnenscheepvaart, een belangrijke bron van werk en inkomen in de Drechtsteden. Vandaar gaat het verder naar Winkelcentrum de Meent voor een gesprek met de winkeliers en het publiek. Ook hier zijn geinteresseerden welkom, tot afsluiting om 16.45 uur.

Het bezoek wordt afgesloten in Alblasserdam, in Landvast, vanaf 17.00 uur uur tot ongeveer 18.15 uur. Donner houdt daar een inleiding over de gevolgen van het verhogen van de AOW leeftijd voor ondernemers en de werkgelegenheid, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Hier zal CDA lijsttrekker en wethouder Sjoerd Veerman acte de presence geven, met een ruime vertegenwoordiging uit het regionale bedrijfsleven en andere geinteresseerden.

advertentie
advertentie