CDA Sliedrecht spreekt met provincie over asbeststort

15 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Marlijn Dekker en Ad de Waard van het CDA Sliedrecht hebben vorige week een gesprek gevoerd met vier leden van de provinciale CDA-fractie. In dat gesprek zijn uitvoerig de Sliedrechtse grieven over de asbeststort in de Derde Merwedehaven aan de orde gesteld.

,,In het verleden is een vergunning voor storten van afval afgegeven, maar daar zijn degelijke voorwaarden aan verbonden. Op dit moment bestaat twijfel of aan die voorwaarden wordt voldaan. Daarom moet een einde komen aan de onzekerheid daarover. Onmiddellijk stoppen met het open storten van asbest en werken aan het niet verlengen van de vergunning per 2012 zijn de beste opties om narigheid in de toekomst te voorkomen. Juist ook omdat sprake is van het binnenhalen van nog meer gif moet deze zaak stevig worden aangepakt", stellen de Sliedrechtse CDA-leden. Die mening is ook de milieuwethouder van de gemeente Dordrecht toegedaan, meent de fractie. In een eerder stadium heeft hij al een stokje gestoken voor het storten van gif uit de Zellingwijk in Gouderak.

De gemeente Sliedrecht, de Werkgroep Derde Merwede Haven en Delta Afvalverwerking hebben in december een verklaring uitgegeven waarin wordt aangekondigd dat men weer met elkaar om tafel gaat zitten en verder zal praten over oplossing van de problemen. De CDA-vertegenwoordigers in de provinciale staten van Zuid-Holland hebben toegezegd naar aanleiding hiervan vragen te stellen aan de gedeputeerde die belast is met dit dossier. Ook de CDA-fractie in Sliedrecht is van plan de portefeuillehouder van dit project, burgemeester Boevée, hierover te bevragen.

advertentie
advertentie