Open dag Albert Schweitzer ziekenhuis

16 februari 2010 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Tijdens de groots opgezette open dag van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de locatie Zwijndrecht, op zaterdag 20 maart, zet het ziekenhuis fors in op het werven van nieuw personeel voor beroepen in de zorg. Er is een voorlichtingsmarkt over leren en werken in het ziekenhuis, met informatie over opleidingen en vacatures. In een ochtend- en een middagronde is er specifieke voorlichting over de beroepen verpleegkundige (mbo/hbo), operatieassistent (hbo), anesthesiemedewerker (hbo) en radiodiagnostisch laborant (hbo).

De voorlichting richt zich op schoolverlaters tot circa 20 jaar, maar ook op scholieren in het voortgezet onderwijs die hun vakkenpakket moeten gaan kiezen én op mensen die eerder al eens in de zorg hebben gewerkt, vertelt opleidingsadviseur Lida Reedeker van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Reedeker: ,,Een ondergrens aan de leeftijd van onze doelgroep is er in feite niet. De bewustwording dat werken in de zorg leuk is, kan al op jonge leeftijd plaatsvinden. Eigenlijk zouden wij kinderen het liefst al op de basisschool willen benaderen, om ze met een jaar of twaalf al te enthousiasmeren". Elk jaar is in het ziekenhuis een flinke instroom van nieuwe medewerkers nodig. Landelijk gezien dreigt op termijn een tekort aan personeel voor de ziekenhuiszorg.

Naast de ruime voorlichting van het ziekenhuis en van scholen, kan op 20 maart in een zogeheten ‘leerstation’, met behulp van onder meer poppen en een bed, kennis worden gemaakt met praktijksituaties in de zorg. Het is zelfs mogelijk om in ziekenhuisuniform op de foto te gaan.

,,Het ziekenhuis zelf is toch de beste plek om te laten zien wat dit werk zoal inhoudt”, zegt Reedeker. De open dag op 20 maart maakt deel uit van de landelijke ziekenhuiscampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een van de 65 ziekenhuizen die op deze dag de deuren openen voor het publiek. Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet dit van 10.00 tot 16.00 uur, alléén op de locatie Zwijndrecht, Langeweg 336. De entree is gratis.

Diverse poliklinieken geven rondleidingen, waarbij aan kleine gezondheidstestjes kan worden deelgenomen. Ook is het mogelijk om in een operatiekamer te kijken. Voor kinderen is er een poppendokter die zieke poppen of beren behandelt. Er is er een rondleiding waarbij kinderen kunnen zien wat er in het ziekenhuis gebeurt als je met een gebroken arm binnenkomt. De Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen en de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid geven demonstraties op het parkeerterrein. Kijk voor een volledig programma op www.opendag.asz.nl.

advertentie
advertentie