Mannen Sliedrecht Sport winnen degradatieduel

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een schier oneindige serie van vijf nederlagen op rij hebben de mannen van Sliedrecht Sport eindelijk weer eens het zoet van de overwinning weten te proeven. In het degradatieduel met hekkensluiter Alfa/Next Volley Dordrecht bleef men met 1-3 aan de positieve kant van de score en heeft het een gat van acht punten geslagen met de aartsrivaal uit Dordrecht.

Twee sets lang was er in sporthal De Dijk sprake van een echte wedstrijd : in de eerste set haalde Sliedrecht Sport met de hakken over de sloot de winst (27-29), de Dordtenaren antwoordden meteen in de tweede set: 25-18. Interim-coach Tom Berwers speelde in op het gemoed en het karakter van zijn pupillen, die duidelijk aangaven de boodschap te hebben begrepen. Sliedrecht Sport nam het initiatief en gaf het vervolgens niet meer uit handen: 20-25, 21-25.

Tot aan het einde van het seizoen neemt Tom Berwers de honneurs van eindverantwoordelijke waar en heeft daar een goed gevoel over: ,,De contacten met Sliedrecht Sport zijn altijd gebleven, dus veel moeite had ik niet met het verzoek van de club om de opengevallen plaats van Michiel de Ruijter op te vullen. Wat de winst van vanavond betreft, ik heb niet zoveel met shock-effecten en dat soort kreten, de jongens hebben gewoon hun opdracht naar behoren ingevuld en dan win je zo’n wedstrijd, simpeler is het eigenlijk niet.“

Eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 27 februari wanneer de uitwedstrijd bij VC Allvo in Almere op de agenda staat.

advertentie
advertentie