'Ga toch koken'

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

In het artikel over bezoek Christen Unie aan Sliedrecht in uw uitgave van 18 februari doet kamerlid mevrouw Wiegman van de ChristenUnie een uitspraak over de asbestproblematiek van de stortplaats. Zij was met anderen op uitnodiging van de Sliedrechtse ChristenUnie onder andere op bezoek geweest op de stortplaats Derde Merwedehaven. Uiteraard staat het een ieder vrij, ook kamerleden een mening te hebben over de asbest problematiek op de DMH, maar haar meningis in strijd met de uitspraken van de Gezondheidsraad, de GGD, diverse zeer deskundige asbestonderzoekers, maar ook een draai om de oren bij de ruim 4200 bezwarenmakers uit Sliedrecht in december.

Ik vraag mij dan in alle gemoedsrust af, met alle respect overigens, of dit kamerlid weleens heeft gehoort van hechtgebonden of niet hechtgebonden asbest en de andere diverse soorten en de gevaren daarvan. Zij relativeert dit door te stellen dat de gezondheidsrisico's van de stort niet te vergelijken zijn met de risico's van jarenlang werken met asbest.

Hiermede gaat zij in, volgens haar persoonlijke contact met mij na haar bezoek aan Sliedrecht, op het risico wat haar man loopt door jarenlang met asbest remvoering te werken, maar ze gaat volledig voorbij aan alle mensen die zeer nabij wonen en werken op korte afstand van de stortplaats en ook jarenlang het risico op asbest besmetting lopen.

Als ik relativeert wat dit kamerlid heeft gezegd, komt bij mij een uitlating van wijlen Pim Fortuyn boven gedaan tegen een journaliste;

'Mevrouw gaat toch koken'

Leo van Andel,

Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven,

Sliedrecht.

advertentie
advertentie