Rotonde: Vergeet de financiën niet

22 februari 2010 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN:

In het Kompas van 18 februari 2010 schrijft de PvdA over de keuze voor een dure rotonde op de kruising Stationsweg-Rembrandtlaan. Dit is inderdaad een veilige variant. Hiervoor is echter wel een greep nodig uit de algemene reserve van de gemeente. De algemene reserve is de gemeentelijke spaarpot voor mogelijke financiële tegenvallers. Die spaarpot zullen we in de komende jaren nog hard nodig hebben. In april 2009 (dus minder dan een jaar geleden) heeft de gemeenteraad een ondergrens van 4 miljoen euro afgesproken voor de algemene reserve. Helaas zitten we daar nu al ruim onder. En door de aanleg van de dure rotonde verdwijnt er weer 135.000 euro uit deze spaarpot.

Het CDA heeft berekend dat een andere verkeersveilige variant (ook een rotonde) aanzienlijk goedkoper zou zijn. Dan zou het oorlogsmonument niet hoeven te worden verplaatst (dit scheelt al 80.000 euro). Ook op andere punten is deze variant goedkoper. Er zou geen greep nodig zijn uit de gemeentelijke spaarpot.

De gemeente Sliedrecht moet in de komende jaren miljoenen euro's bezuinigen. Na het besluit over de rotonde moeten we ook nog eens 135.000 euro extra zien te vinden. Het CDA vindt het jammer dat dit punt bij het besluit over de rotonde onvoldoende is meegewogen.

Namens de CDA-fractie,

Marlijn Dekker

advertentie
advertentie