Lammetjesdag Hollandse Biesbosch afgelast

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De op 28 maart geplande Lammetjesdag in Natuur- en Recreatiegebied De Hollandse Biesbosch kan niet doorgaan, vanwege de eisen die aan een dergelijk evenement worden gesteld in verband met de heersende Q-koorts. In 2011 hoopt het Biesboschcentrum Dordrecht wel weer een Lammetjesdag te kunnen houden.

Hoewel de schaapskudde van de herders Sjako van de Merwe en Huug Hagoort niet zelf door de Q-koorts is getroffen, moeten de schapen er wel tegen worden ingeënt. Dit moet twee keer gebeuren en dat is vóór de geplande Lammetjesdag niet haalbaar.

In 2009 kwamen meer dan 1000 mensen naar de Lammetjesdag. Juist dit jaar zouden er rondom de Lammetjesdag extra activiteiten worden georganiseerd. Het Biesboschcentrum Dordrecht hoopt volgend jaar in samenwerking met Van de Merwe en Hagoort wel weer de inmiddels traditionele Lammetjesdag te kunnen organiseren.

Op het Biesbosch Lentefeest op 24 mei aanstaande zal de schaapskudde wel aanwezig zijn. Dan worden de schapen net als vorig jaar geschoren en kan het publiek zien hoe dat in zijn werk gaat.

advertentie
advertentie