SGP-ChristenUnie wil huiskamergesprekken starten

1 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een diep wantrouwen tussen Haagse politici lijkt voor veel burgers een reden om niet naar de stembus te gaan. Om het vertrouwen van de burger terug te winnen wil de SGP-ChristenUnie huiskamergesprekken met de lokale fractieleden gaan voeren. De SGP-CU wil het initiatief de komende tijd verder uitwerken en er over niet al te lange tijd mee beginnen.

De ervaring van een tiental Sliedrechtse burgers in een gewone huiskamer aan de Havenstraat is een aanleiding om met deze huiskamergesprekken door te gaan. Op 12 februari bespraken burgers van verschillende politieke achtergronden in het bijzijn van Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, met elkaar hun ideeën voor hun eigen dorp. De deelnemers waren veelal onbekenden voor elkaar. Autochtonen en allochtonen, jongeren en wat ouderen, het ging er heel ontspannen aan toe. De deelnemers zijn allemaal van mening dat er naar elkaar geluisterd werd en dat ze hun vragen en opvattingen goed kwijt konden.

Aan de orde kwamen onderwerpen als jongerenwerk, drugsgebruik, integratie en het milieu. ,,Het was geen gesprek in het wilde weg. Het was een onderdeel van het werkbezoek van Tweede Kamerleden aan Sliedrecht. De deelnemers zijn bewust uit verschillende achtergronden gezocht en dat heeft elkaar gestimuleerd. Er werden waardevolle suggesties gedaan die we zeker mee zullen nemen”, zo vertelt Flip Mak namens de SGP-ChristenUnie.

advertentie
advertentie